Cum să te protejezi de influenţa păgână a horoscopului?

Întrebare:

Am o întrebare legată de horoscop. Mama este absolut înnebunită de ele. Cumpără reviste, cărţi, sună la tot felul de astrologi pentru ca să-i spună viitorul. Am încercat să-i spun că nu este bine. Degeaba…. căci ea practică aceste lucruri de când era tânără şi nu-i pot schimba părerea. Eu nu am ştiut până acum acest lucru, dar am găsit recent în camera ei zeci de cărţi despre astrologie, diferite ritualuri de îmbogăţire, tarot, tot felul de cărţi care descriu diferite ritualuri prin rugăciuni, lumânări, diferite obiecte, etc. Cum aţi descris şi în articolele d-re despre acest subiect, se pare că îi merge acum tot mai prost. Divorţează de tatăl meu, a fost dată afară de la servici, trebuie să plătească sume imense de bani la diferite bănci. Mi-e frică de faptul că aceste păcate m-ar putea afecta şi pe mine. Mama spune că astrologia este o ştiinţă exactă şi că nu trebuie condamnată. Aş vrea să-mi spuneţi mai multe despre horoscoape şi de ce absolut tot ce i se preconizează se împlineşte. Cum afectează acest lucru viaţa oamenilor?

În articolul Horoscopul – ce spune Biblia? am prezentat perspectiva lui Dumnezeu asupra acestei practici păgâne de condamnat.

Faptul că lucrurile care sunt preconizate prin horoscop se împlinesc este o o metodă veche a diavolului de al face pe om să creadă în puterea lui şi apoi să se lase controlat de această putere. Realitatea însă este că omul care recurge la aceste practici merge din rău în mai rău, şi din necazuri în necazuri. Pentru că i s-au întâmplat câteva din prognozele spuse la horoscop, acum mama autoarei a ajuns să creadă că această practică urâcioasă este „ştiinţă exactă”. Ce înşelăciune.

Este întemeiată frică că aceste păcate vă pot afecta şi trebuie să întreprindeţi tot ce puteţi ca să o ajutaţi pe mama să se lepede de ele. Pentru început vă sfătuiesc să studiaţi bine articolul Horoscopul – ce spune Biblia? şi apoi, să mergeţi cu Biblia şi să-i explicaţi mamei ce este scris în Biblie şi că trebuie să înceteze de urgenţă practicile ei păgâne. Să vă rugaţi continuu pentru ea şi să-i propuneţi să faceţi un studiu biblic împreună şi astfel, în fiecare zi să vă puneţi timp de o parte ca să studiaţi Biblia. Numai aşa mama va ajunge să înţeleagă cât de grav este păcatul ei ca să se pocăiască de el şi să trăiască frumos şi sfânt înaintea lui Dumnezeu.

Şi încă ceva. Ţineţi-vă cât mai departe de cărţile oculte ale mamei, nu le răsfoiţi şi nu citiţi din ele nici atunci când mama încearcă să vă convingă. Informaţia din ele este diabolică şi ajunge să pună stăpânire pe mintea omului şi pe toată persoana lui apoi.