De ce preoţii sunt învinuiţi că promovează atitudine anti-sex?

Întrebare:

Am o întrebare: Sfânta Biserică afirmă că nici sfântul Pavel, nici toţi sfinţii, nici trimişii Domnului, nu promovează o atitudine anti-sex? Corect? Da, corect. Păi atunci ce este cu articolele despre „împreunare”, articole care interzis sexul miercurea, vinerea, sâmbăta, duminica, în post, la sărbătorile cu cruce roşie, neagră, înainte cu două zile de a merge la biserică, o zi după ce ai fost la biserică, o săptămână înainte de împărtăşanie, când eşti pe stop, însărcinată, alăptezi? Eu n-am văzut vreo faţă bisericească să îşi publice pe blog articole în care să condamne ieşitul la o cafea, în parc, uitatul la TV, mâncatul în asemenea perioade. Care este diferenţa între a face sex şi a privi la programe TV? Cu ce prima activitate este mai prejos decât a doua? Ambele sunt surse de relaxare. Deci, de ce săriţi în sus dacă este în privinţa sexului? Aceasta nu este oare o dovadă clară a atitudinii „anti-make-love”? Unii spun că nu chiar în toate perioadele enumerate de mine ar trebui să se procedeze aşa, părerile preoţilor sunt împărţite. Concluzia este că religia este relativă şi fiecare apelează la ea pentru aşi justifica propriile stereotipuri. Nu este aşa? Dacă nu, atunci cum preoţii citesc şi interpretează diferit Biblia şi apoi vin pe net să ofere sfaturi, aşa zise, de sus? (mesajul a fost supus modificărilor din pricina expresiilor indecente şi batjocoritoare)

Lipsă de informare

Autoarea întrebării mai mult acuză aici decât întreabă. Nu este chiar aşa. Preoţii sunt chemaţi să predice mesajul lui Dumnezeu lăsat în Cuvântul Său – Biblia. Este adevărat că unii sunt credincioşi şi transmit corect mesajul iar alţii strică Cuvântul lui Dumnezeu. Dar ca să nu se afle printre cei duşi în rătăcire, atât autoarea întrebării, cât şi alţii care cred la fel ar trebui mai întâi să citească Biblia în întregime. Judecând după cele scrise, autoarea întrebării se pare că nu a citit Biblia.

Vă recomand un curs

Manualul „Sexualitatea din perspectiva Bibliei„ Cursul „Sexualitatea din perspectiva Bibliei” de Kay Arthur este unul deosebit de profund şi oricui doreşte să aibă o înţelegere biblică asupra acestui subiect îi recomand cu stăruinţă să facă acest studiu.

Iar dacă nu doriţi sau nu puteţi face rost de carte, din respect pentru sufletul propriu, vă recomand să citiţi Biblia în întregime şi să vă notaţi într-un caiet tot ce veţi afla despre relaţiile sexuale. Veţi rămâne uimită să aflaţi că Dumnezeu este autorul relaţiilor sexuale şi tot El a stabilit cadrul şi regulile pentru acest aspect important al vieţii umane.

Acuzaţiile sunt lipsite de temei

Cel puţin dacă vă referiţi la articolele de pe acest portal, vă invit să citiţi măcar unele din ele ca să vedeţi că nu aveţi dreptate în afirmaţiile făcute.

Şi încă ceva, religia, da, poate şi este relativă, dacă te gândeşti la diferitele abordări şi interpretări pe care le dau oamenii, dar Cuvântul lui Dumnezeu – Biblia, este exactă şi adevăr absolut. De ce nu citiţi Biblia?

Este oare sexul doar o sursă de relaxare?

Nu, sexul are adânci implicaţii sufleteşti şi spirituale. În căsătorie le aduce fericire celor care trăiesc în ascultare de Dumnezeu, iar în afara căsătoriei, oricare nu ar fi formele în care este practicat sexul, el aduce multă durere, moarte şi distrugere, chiar dacă pentru moment nu le simţi. Ca şi cu drogurile, la momentul când le aplici, te simţi prea bine, dar ele lucrează în tine moartea care vine curând. Aşa este şi cu sexul în afara căsătoriei. Dacă sexul era o simplă metoda de relaxare, cum scrii, nu veneai pe acest portal să-ţi exprimi nemulţumirea. Ai venit însă aici pentru că conştiinţa ta se pare că este încărcată de vină şi vrei să i te împotriveşti. 

Drept ai spus că unii oameni apelează la religie pentru aşi justifica propriile stereotipuri. Tu însă procedezi ca şi ei, unica deosebire fiind că tu încerci să ataci religia pentru aţi justifica propriile stereotipuri. 

Te sfătuiesc să citeşti Biblia cel puţin ca să cunoşti ce te-ai apucat să condamni şi să negi. Sau crezi altfel?