Este necesar să mergi din nou la preotul care te-a cununat?

Întrebare:  

Vă rog să mă ajutați cu răspuns la o întrebare. Noi, după ce ne-am cununat, nu am mai fost la preot peste ceva timp ca să ne citească ceva, nu știu ce. Deja sunt 5 ani. O prietenă mi-a spus că trebuia numaidecât să mergem la preot. Ce să facem acum? 

 

Nu știu ce anume ar mai fi trebuit să vă citească preotul în legătură cu cununia, dar dacă ar fi fost important, vă comunica atunci sau dacă mergeați din nou, vă spunea el. Nu poate cunoaște prietena mai bine decât preotul. 

Eu, însă, mă mir de faptul că de 5 ani nu v-ați mai văzut cu acel preot. Fiecare creștin adevărat frecventează sistematic serviciile divine ale bisericii. Aceasta o face pentru a fi în părtășie cu întreaga biserică, adică cu toți sfinții și pentru a primi învățătură din Sfintele Scripturi. Nu poți trăi o viață sfântă dacă ignori frecventarea serviciilor divine și acest lucru se referă la toți creștinii, indiferent de vârsta lor. 

 

Ce să faceți acum? Să începeți să frecventați biserica. Căutați în localitate o biserică unde se propovăduiește Cuvântul lui Dumnezeu și unde atât preotul, cât și creștinii din biserică iau în serios Sfintele Scripturi, le studiază și trăiesc potrivit cu ceea ce este scris. 

 

Începeți să studiați Biblia cu soțul împreună. Vă recomand să faceți rost de cursul de studiu biblic inductiv “Căsătorie fără regrete” de Kay Arthur. Acesta este un studiu profund și foarte practic prin care veți învăța care sunt diferențele puse de Dumnezeu între bărbat și femeie, care sunt rolurile stabilite pentru ei, cum să comunici, despre dragoste, despre relația sexuală, despre creșterea copiilor și administrarea banilor și multe alte subiecte foarte necesare fără cunoașterea cărora nu poți zidi un cămin fericit. Cartea aceasta poate fi procurată la Librăria Creștină din Chișinău. Tot acolo la librărie veți putea face rost și de cartea scrisă de mine “Sfaturi din Biblie pentru cei căsătoriți” care vă poate fi de folos în căsătorie. 

 

În vara aceasta în Moldova se va desfășura un festival de studiu biblic la care învățătorii Mia și Costel Oglice vor preda lecții din acest curs. Dacă aveți posibilitate să participați la acest festival, sunteți foarte bineveniți și vă așteptăm cu bucurie.