Poţi să te căsătoreşti când nu faci faţă pretenţiilor?

poți trece peste un neajuns al viitorului soț, soție?

Întrebarea:

Mi-aş dori să ştiu ce este de făcut în cazul când fata doreşte să mă conducă pe un drum, pe care eu nu sunt dispus să merg. Are anumite pretenţii de la viitorul soţ pe care eu nu le îndeplinesc, însă spune că mă iubeşte. Eu trăiesc o incertitudine: poate izbândi o relaţie în care unuia dintre parteneri îi este mereu spus că nimic nu este sigur şi că nu se va căsători decât cu persoana care acceptă drumul ei? Este adevărat că drumul ei este un drum bun însă dus la extremă.

Nu trebuie să te căsătoreşti

Nu va izbândi o astfel de relaţie. Dacă nu aveţi ambii acelaşi scop, aceasta tocmai va fi mărul discordiei toată viaţa şi nu va avea împlinire nici unul şi nici altul. Iar dacă unul vede la celălalt un neajuns pe care nu îl poate accepta în căsătorie, cu atât mai mult nu trebuie să vă căsătoriţi, pentru că aceasta nu este dragostea necesară într-o căsătorie.

Când te îndrăgosteşti cu adevărat de cineva, nu mai vezi nici un neajuns la acea persoană. Iată cum a spus Solomon despre Sulamită în cântarea cântărilor:

Eşti frumoasă de tot, iubito, şi n-ai nici un cusur. (Cântarea Cântărilor 4:7)

 Când iubeşti – admiri și nu găsești nici un neajuns

Persoana care te va iubi cu o dragoste de la Dumnezeu, te va accepta, şi te va admira aşa cum eşti. Cu acea persoană poţi să te căsătoreşti.

Verifică-ţi caracterul

Pe de altă parte, trebuie să-ţi pui întrebarea dacă eşti un bărbat sau eşti o femeie care poate întemeia o căsătorie şi care poate face faţă responsabilităţilor ce le implică viaţa de familie. Este caracterul tău unul care va face fericit pe viitorul tău soţ sau soţie?