Pot sta cu logodnicul meu în aceeași casă, dar în odai diferite?

Cum este corect să te porți cu logodnicul sau logodnica până la căsătorie? Poți merge în vacanță împreună, dar să stați în camere diferite? La aceste întrebări puteți găsi răspuns în acest articol. Iată întrebarea care a fost adresată:

 Ar fi un păcat dacă un cuplu creștin necăsătorit să se ducă în vacanță la rude și vor sta în aceeași casă, dar în camere diferite?

vacanță cu logodniculPerioada logodnei este una foarte frumoasă dacă vă comportați frumos. Țineți minte că tot ce veți face în această perioadă vă va afecta căsătoria în bine sau în rău, depinde de comportamentul vostru din timpul logodnei.

Pe portalul acesta au fost scrise multe articole la tema logodnei, dar vreau să vă dau un singur sfat:

Sfătuiește de asemenea pe tineri să fie cumpătați, și dă-te pe tine însuți pildă de fapte bune, în toate privințele. Iar în învățătură, dă dovadă de curăție, de vrednicie, de vorbire sănătoasă și fără cusur, ca protivnicul să rămînă de rușine, și să nu poată să spună nimic rău de noi.(Tit 2:6-8)

Cuvântul cumpătat, cu care Pavel începe această listă, tradus din greacă este sōphroneō, care înseamnă o minte sănătoasă, autocontrol și a fi prudent. Deci, atâta timp cât aceste rude vor fi acolo prezente, în acea casă, este bine pentu voi. Dar dacă mergeți singuri, chiar dacă veți sta în odăi diferite, va fi foarte greu. Este bine să studiați cursul Căsătorie fără regrete, acolo veți afla cum să vă pregătiți pentru căsătorie și cum să vă comportați în această perioadă a logodnei.

Iată cîteva articole pe aceeași temă:

(VIDEO) Tinerilor, purtați-vă cu cumpătare în perioada logodnei voastre

Este bine să locuiești cu mirele pînă la nuntă
Cum trebuie să se comporte tinerii logodiți

Dumnezeu să vă ajute să fiți cumpătați!