Poate copilul ai cărui părinți nu sunt creștini să fie binecuvântat?

Întrebare:

Îmi puteți spune ce se întâmplă dacă bunicii vor sa aducă la binecuvântare un copil al căror părinți nu sunt întorși la Domnul? Are copilul dreptul să fie binecuvântat?

Binecuvintarea copilului

Copiii sunt un dar de la Dumnezeu ce trebuie iubiți, disciplinați și îngrijiți, iar binecuvântarea lor este un lucru încurajat de Sfintele Scripturi. Ana a adus pe Samuel la cortul întâlnirii și l-a dedicat Domnului pentru toată viața. Iosif şi Maria, la rândul lor, L-au dus pe pruncul Isus în templu ca să-L dedice Domnului şi să fie binecuvântat. În Evanghelia după Matei 19:13-15 Îl vedem pe Domnul Isus înconjurat de copii aduși de părinţii lor la El ca să-i binecuvânteze. 

 “Atunci I-au adus niște copilași, ca să-Și pună mâinile peste ei, și să Se roage pentru ei. Dar ucenicii îi certau. Și Isus le-a zis: Lăsați copilașii să vină la Mine, și nu-i opriți, căci Împărăția cerurilor este a celor ca ei. După ce Și-a pus mâinile peste ei, a plecat de acolo.” 

Toate aceste exemple ne îndeamnă ca, la rândul nostru, şi noi să ne aducem copiii la Isus, Domnul nostru, pentru a fi binecuvântaţi şi dedicaţi Lui. Orice copil are dreptul la binecuvântarea Domnului Isus și aceasta nu ține de starea spirituală a părinților lui. Este bine ca părinții să vină la Hristos și să aducă și copiii lor la El, iar dacă părinții nu sunt în legământ cu Domnul Isus, Dumnezeu poate folosi copiii să aducă părinții la El. 

Vă recomand să citiți un alt articol Este binecuvîntarea copiilor obligatorie?