Este îngăduit să faci cununie dublă?

Întrebare: 

Am vrut să aflu dacă este îngăduit să faci cununia de două ori. Există răspuns în Biblie la o astfel de întrebare? Eu și mirele meu locuim în țări diferite și nu este real pentru toți oaspeții să se adune într-o singură țară. Ce ne puteți sfătui în privința unei cununii duble? Este salutabilă? 

Cununia este procesiuna oficială de încheiere a legământului căsătoriei voastre înaintea lui Dumnezeu și înaintea oamenilor și ea se face o singură dată. Dar, având în vedere că locuiți în țări diferite, trebuie să vă decideți în ce țară veți face cununia și, cel puțin rudele și oaspeții cei mai importanți, să fie invitați la cununie și la nuntă. Când veți merge în cealaltă țară de unde este mirele sau mireasa, atunci puteți face o extindere a sărbătorii nunții, iar în ce privește cununia, vă recomand să faceți chiar în timpul nunții o prezentare video a înregistrării de la cununia voastră. În felul acesta, le oferiți tuturor posibilitatea să fie martori la cununia voastră. Dumnezeu să vă binecuvânteze cununia, nunta și să trăiți o viață fericită spre slava Lui. 

Păstoresc Biserica Bunavestire din Chișinău, predau Cuvântul lui Dumnezeu la Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Eurasia și conduc Asociația „Învățătură din Cuvânt – Precept Ministries” din Moldova. Împreună cu soția mea Anastasia, avem trei copii. Din Aprilie 2007 am oferit răspunsuri din Biblie pe acest site la întrebări adresate de cititori. Mai mult despre mine citiți aici.