O mireasmă a cunoaşterii lui Hristos în orice loc

În Epistola II către Corinteni, Apostolul Pavel a scris despre sine şi echipa în care lucra pentru Evanghelie:

Mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne poartă totdeauna cu carul Lui de biruinţă în Hristos şi care răspândeşte prin noi, în orice loc, mireasma cunoştinţei Lui. În adevăr, noi suntem, înaintea lui Dumnezeu, o mireasmă a lui Hristos printre cei ce sunt pe calea mântuirii şi printre cei ce sunt pe calea pierzării: pentru aceştia, o mireasmă de la moarte spre moarte; pentru aceia, o mireasmă de la viaţă spre viaţă. Şi cine este de ajuns pentru aceste lucruri? (2 Corinteni 2:14-16)

Aşa suntem chemaţi fiecare să fim –  un exemplu de mireasmă a cunoaşterii  lui Hristos la serviciu , în orice loc.

Când ne înregistram în aeroportul din oraşul Chattanooga din SUA, ca să zburăm acasă, am fost martori la următoarele.

Nu departe de noi, o fată discuta cu femeia de la înregistrare şi, deodată fata a început să plângă. Doamna de la înregistrare a păşit peste barieră, s-a apropiat de acea fată, a îmbrăţişat-o şi apoi început să se roage cu ea.

M-a uimit aşa de mult că mi-au dat şi mie ochii în lacrimi de bucurie pentru felul frumos cum această doamnă a arătat dragostea Domnului Isus în această împrejurare. Bărbatul care ne făcea biletele a observat uimirea mea şi m-a întrebat ce am văzut neobişnuit. I-am spus că aşa ceva nu am mai văzut nicăieri în lume, chiar dacă am mers prin multe ţări creştine. El mi-a spus că la ei se întâmplă aceasta foarte des la aeroport.

Am recunoscut în doamna care s-a rugat pe Kathleen Bladen, care ne-a ajutat şi pe noi când ne întorceam de la operaţie, aşa că am avut o călătorie confortabilă.

Ne-am apropiat de ea să-i mai mulţumim o dată, iar ea s-a bucurat să ne vadă din nou. După ce ne-a întrebat de sănătate, am fost curios să aflu de ce plângea acea domnişoară şi am aflat că avusese o zi grea la şcoală, iar când a venit să zboare cu avionul acasă la părinţi, a descoperit că nu avea biletul necesar şi a început a plânge. Kathleen s-a rugat cu ea, a încurajat-o din Cuvântul lui Dumnezeu şi a ajutat-o.

Mă rog să vină în curând şi în Moldova vremuri, când vom putea vedea o astfel de atitudine la aeroport, la gară, la spitale, oriunde. Domnul să ajute pe toţi cei care poartă numele de Creştin, adică Numele lui Cristos, să fie în orice loc o mireasmă a cunoaşterii Lui.

Când am întrebat-o pe Kathleen cum să ne rugăm mai bine pentru ea, ne-a spus că acum compania aeriana Delta fuzionează cu compania Northwest şi că vor fi reduşi din serviciu mulţi colaboratori actuali. Rugaţi-vă împreună cu noi pentru Kathleen ca să rămână într-un serviciu bun la aeroport şi să primească o poziţie din care va putea spune la cât mai mulţi oameni despre Domnul nostru Isus Hristos.