Ce să faci când te simţi gol, de prisos şi nu mai ai dorinţă să trăieşti?

Întrebare:

Ce poate să fie cu mine? Nu îmi place și n-am dorință de viață. Mi-am pierdut interesul la viață și nu am niciun scop, deși toată familia e creștină. Știu atâtea lucruri spirituale și știu unde o să ajung după moarte pentru păcatele mele. Încerc să văd lumină în oameni și nu o văd. Asta mă supără pentru că văd numai rău și lăcomie. Am gândul că nu merită această planeteă salvată. Mă simt moral istovit. Nu știu, poate am nevoie de ceva? Despre religie mi-au săturat urechile parinți (și știu că asta e sfânt și nu se discută) dar ceva nu-mi ajunge… Mă simt gol și de prisos.

Dumnezeu ne-a creat ca să trăim pentru slava Lui şi ca să-I reflectăm caracterul pe acest pământ. Atât timp cât stau departe de această chemare, niciun alt scop pe care şi-l pun oamenii înainte nu le poate aduce împlinire.

După ce a cucerit lumea cunoscută de atunci, când ajunsese pe malul Oceanului Indian, Alexandru cel Mare a îngenunchiat pe nisipul mării în faţa ostaşilor săi şi plângea ca un copil zicând: “Aceasta este totul pentru ce am trăit şi m-am luptat?”. Ba mai mult, înainte de moartea lui, la doar 32 de ani, le-a cerut slujitorilor să-i scoată afară mâinile din sicriu şi toată lumea să vadă că pleacă din lumea aceasta cu mâinile goale şi că nu ia nimic cu el din tot ce a cucerit şi pentru care a ajuns atât de vestit.

Cred că ar fi bine să te gândeşti la lucrurile despre care ţi-au vorbit părinţii şi să înțelegi că tu le primești ca şi “religie care satură urechile” şi nu ca adevăruri importante care te pot ajuta să ai o relaţie personală cu Domnul Isus Hristos prin intrarea în Noul Legământ şi naşterea din nou.

Sfatul meu pentru tine este să te rogi acum Domnului şi să-i spui despre starea ta, despre dezamăgirile pe care le ai, şi că doreşti să ai o relaţie adevărată cu El (dacă aceasta este şi dorinţa inimii tale). Apoi, roagă-L pe Dumnezeu să-ţi vorbească ţie personal în timp ce vei citi Biblia. Începe să studiezi Noul Testament şi lasă-L pe Dumnezeu să-ţi vorbească prin Duhul Lui cel Sfânt.

Domnul Isus a spus:

Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre. Căci jugul Meu este bun, şi sarcina Mea este uşoară. (Matei 11:28-30)

Te invit să studiem Biblia împreună online. Urmărește lecția live pe canalul nostru de YouTube Moldova Creștină TV în fiecare miercuri la 20:00. Și tu poți avea o relaţie personală cu Dumnezeu prin Domnul Isus Hristos, poți să găsești scopul vieţii şi multă împlinire în trăirea potrivită cu acest scop!