Nu lăsa adulterul să-ți fure bucuria nunții și a căsătoriei

Adulterul fură bucuria nunții și a căsătoriei și în acest articol voi da răspuns și soluții din Biblie la astfel de situație:

Am fost dintotdeauna la biserică, dar am păcătuit. De la un sărut s-a ajuns la curvie. Nu s-a stricat relația noastră de prietenie. Am înțeles amândoi că am greșit. Fiecare trăiește la casa lui. Mergem la biserică amândoi. El e doar pocăit. Mi-am cerut iertare de la Domnul, dar nu știu cum să facem mai departe. Noi în continuare ne iubim, vrem să facem o familie, se mai poate face o rugăciune pentru noi în biserică și o sărbătoare de căsătorie?

http://www.pinsdaddy.com

Îmi pare rău, dragă soră, să aflu despre păcatul în care ați căzut prin lipsa voastră de veghere, pentru că prin acesta Satana v-a înșelat și v-a furat curăția relației voastre și bucuria nunții și a căsniciei. Cu prilejul acesta aș vrea să le atrag atenția și celor care consideră învățătura biblică despre întâlniri înainte de căsătorie și sărutul în perioada logodnei ca și demodate și lipsite de actualitate. Dragii mei, Dumnezeu este Același ieri, azi și în veci și Cuvântul Lui este veșnic. Și firea omenească nu s-a schimbat și este tot atât de vulnerabilă la păcat. Legile spirituale stabilite de Dumnezeu au rămas aceleași și încălcarea lor se răsfrânge cu aceleași consecințe grave. Satana, vrăjmașul sufletelor omenești, nu s-a schimbat și nu a slăbit în ura și dorința să distrugă sufletele omenești și să le facă viețile mizerabile prin păcat. De aceea, să ia aminte fiecare cititor al acestui articol și să nu se joace cu întâlnirile înainte de căsătorie și nici cu sărutările la aceste întâlniri sau în perioada logodnei.

Există azi o tendință printre tinerii creștini să părăsească învățătura biblică ca să pară moderni în fața colegilor necredincioși și acceptă modul de viață al acelora. Nu, dragii mei, nu vă înșelați, ci luați bine seama la Cuvântul lui Dumnezeu care spune:

Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi, prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită. (Romani 12:2)

Acum, dacă ați săvârșit acest păcat și sunteți conștienți de consecințele acestuia, bine faceți că vă feriți să vă mai întâlniți ca să nu mai păcătuiți din nou și să vegheați ca să nu vă ispitească din nou Satana, căci acum sunteți și mai vulnerabili odată ce ați păcătuit. Niciodată pentru restul vieții să nu vă mai considerați că sunteți suficient de puternici ca să credeți că veți putea ține piept ispitelor de orice fel nu ar fi ele. De aceea ne spune Dumnezeu în Scriptură:

Astfel, dar, cine crede că stă în picioare să ia seama să nu cadă. (1 Corinteni 10:12)

Este necesar să faceți cununia, căci nu puteți forma o familie fără să încheiați un legământ al căsătoriei. Cununia este oficierea legământului căsătoriei. Păcatul în care ați căzut v-a furat bucuria nunții, dar nu puteți să deveniți soț și soție fără să vă cununați. Și nici pe părinții și rudele voastre nu vreți să le aduceți întristare pe lângă cea pe care ați adus-o. Dacă nu aveți libertate să faceți nuntă, poate vă puteți limita la o masă cu un număr mai mic de oameni. Este alegerea voastră cum doriți să faceți.

Mergeți să discutați cu pastorul și să vă sfătuiască cum este mai bine să procedați în situația voastră.

Mă rog să vă dea Dumnezeu credință și odihnă în promisiunea Lui:

Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire. (1 Ioan 1:9)

Și de acum înainte să trăiți o viață sfântă biruitoare. Vă sfătuiesc în privința aceasta să faceți rost de cursul “Doamne, învață-mă să fiu biruitor în lupta spirituală”, iar ca să aveți o căsnicie binecuvântată, studiați cursul “Căsătorie fără regrete”. Dumnezeu să vă sfințească inimile și să vă păzească de orice cădere.