Cum să faci misiune când trebuie să întreții financiar familia?

Întrebare:  

Pace, am citit articolul „Cum să cunoști dacă este voia lui Dumnezeu să te faci misionar?„,  însă aş vrea să completez puţin întrebarea în dependenţă de situaţia mea. Sunt căsătorit de 2 ani, avem un copilaş de 11 luni şi o inimă dornică de a sluji şi de a investi în copii. Încă din logodnă suntem implicaţi în Şcoala Duminicală şi verile prin tabere cu copii. Însă după căsătorie a apărut o problemă- banii. Sunt angajat şi nu aş putea o săptămînă să plec în slujire, altmiteri cîte o vară întreagă. M-am concediat pentru a putea să lucrez la zi şi să nu fiu legat de angajament. Însă nu a mers aşa, ultimii bani pe care i-am avut i-am cheltuit, am mai fost ajutaţi, însă nu pot conta că o să-mi întreţină cineva familia ca să pot sluji. Acum iarăşi m-am angajat la serviciu, însă cu slujirea pe vară am încheiat-o. Cum pot sluji cînd altă opţiune decît cea ca să fiu angajat nu o văd? Sau poate ceva mi-a scăpat? Nu pot accepta să lucrez angajat pînă la bătrîneţe, în rutină şi apoi să regret că nu am strîns nimic pentru cer. În Numele lui Isus, ajutaţi-mă, vă rog, cu un sfat. Dumnezeu să vă binecuvînteze. 

Misiunea cu toată familia

 

Sfatul meu este să faci misiune acolo unde te afli acum. Spune-le despre Hristos și fă ucenici acolo unde îți este locul de lucru și rugați-vă împreună cu soția ca să vă călăuzească Dumnezeu cu privire la misiune. Spuneți și pastorului și bisericii din care faceți parte despre dorința voastră să faceți misiune și când vă da Dumnezeu deschidere la o nevoie concretă de misiune, să fiți gata să răspundeți. 

 

Vreau să vă gândiți bine la exemplul lui Acuila și Priscila. Când a venit Pavel în Corint, eu erau acolo de curând veniți din Roma, căci îi alungase Claudiu. Ei erau Iudei, mergeau la sinagoga din Corint și l-au primit pe Pavel să stea în casa lor, căci aveau aceeași meserie. Au primit Evanghelia de la Pavel și apoi pentru tot restul vieții ei au fost foarte buni misionari. Când a plecat Pavel din Corint, eu au plecat cu el și au rămas în Efes. Acolo și-au continuat afacerea lor de facere a corturilor, dar aceasta era doar pentru a avea întreținere în misiune. Scopul lor principal pentru care au venit în Efes a fost să planteze biserica de acolo, ceea ce au și făcut, căci după plecarea lui Pavel ei au rămas acolo. Apoi, potrivit cu ceea ce este scris în ultimul capitol al Epistolei către Romani, ne dăm seama că Acuila și Priscila deja erau din nou întorși în Roma și acolo tot au plantat o biserică, căci în casa lor se aduna biserica. Cum vedeți, nimic nu i-a oprit pe acești oameni să meargă în misiune și ei au făcut misiune. Domnul să vă binecuvânteze și pe voi cu soția cu multă credință și să fiți gata totdeauna să mergeți acolo unde va fi nevoie de slujirea voastră. 

 

Willam Carey, părintele misiunii moderne, a avut de înfruntat mari greutăți ca să plece în misiune. El lucra în calitate de cizmar în Anglia și soția lui pe departe nu era dispusă să meargă în misiune. Aveau și o casă de copii și slujitorii bisericii din Anglia îl descurajau oricând îl auzeau pe Carey despre importanța de a merge în misiune în India. Ei îi spuneau că dacă Domnul va dori să-i mântuiască pe oamenii din India, o va face și fără Carey. Dar el a fost de o altă părere și a insistat să plece. A trecut prin mari, foarte mari greutăți, dar și-a pus credința în Dumnezeu și a lucrat cu multă dedicare. Vă recomand să citiți biografia lui, dar și a altor misionari și să le urmați exemplul. Misiunea cere dedicare, credință și să fii gata să înfrunți greutăți și lipsuri. 

 

Mă rog și eu să ridice Dumnezeu cât mai mulți tineri și tinere, bărbați și femei care să-și dedice viețile misiunii și apoi să vină la școala de misiune de vară din Moldova ca apoi să meargă cu Evanghelia la cei pierduți. Mă întristez mult când văd că mulți creștini evanghelici sunt preocupați mai mult de lucrurile lumii acesteia decât de Împărăția Cerurilor și aleargă mai mult după lucrurile pământești decât după cele cereşti. Domnul să ne ajute pe toți noi să înțelegem bine că am fost răscumpărați cu sângele Domnului Isus Hristos și că nu mai suntem ai noștri, ci am fost făcuți un neam sfânt, o preoție împărătească ca să vestim puterile minunate ale Celui ce ne-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată. Mă rog să vă dea Domnul credință și să vă folosească cu multă putere pentru lucrarea de misiune creștină.