Milostenie în loc de campanie antisectară

Am fost azi suprins când, la intrarea în magazinul Linella, am văzut un grup de tineri îmbrăcați în veste galbene, pe care era scris un mesaj de invitație pentru toți cumpărătorii să ia parte la campania de Paști “Masa Bucuriei”. În contextul când conducerea Bisericii Ortodoxe din Moldova s-a lansat în luptă împotriva celorlalte confesiuni, mi-a părut această acțiune una contrar opusă, una care este în spiritul lui Hristos.

Am luat și eu un pliant de la tinerii care s-au arătat foarte binevoitori ca să mă informez și am aflat că aceasta campanie este organizată de Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei. Este o acțiune cu totul diferită de cea a preotului Ion Marian, care face parte din aceeași mitropolie.

Am mai aflat că campania s-a făcut și în 2015 și la ea au participat 617 voluntari din toată țara, care au adunat 22 tone de produse alimentare, prin care au ajutat 863 de bătrâni și persoane nevoiașe, oferindu-le 26.470 de porții de mâncare în sumă totală de 32.250 lei.

Am găsit de apreciat faptul că campania a fost susținută de un mare număr de parteneri economici și media. Împreună cu soția am dorit și noi să luăm parte la această acțiune și cu prilejul aceasta să ne exprimăm aprecierea pentru tinerii care iau parte la această binefacere.

Diaconia colectare fonduri

Stând de vorbă cu voluntarii, am aflat că pînă la orele 16:00 s-a umplut de două ori cutia destinată alimentelor. Mă așteptam să fi fost mai multă participare din partea oamenilor.

Am fost curios cum au ajuns tineri să ia parte la această acțiune și am aflat că apelul nu l-au primit la biserică, ci de la prietenii lor, căci ei, de fapt, nici nu frecventează serviciile divine ale bisericii. Am fost curios cum vor reacționa când le voi spune că sunt pastor baptist și mi-a fost plăcut să văd că au rămas tot atât de binevoitori.

Mă rog acum ca să-i binecuvânteze Dumnezeu și pe acești tineri și pe toți bătrânii și nevoiașii care vor beneficia de această milostenie cu cunoștință din Cuvântul lui Dumnezeu ca să înțeleagă bine planul Lui pentru mântuirea lor, să creadă în Isus Hristos cu credință vie mântuitoare și să se nască din nou, căci Mântuitorul a spus că dacă un om nu se naște din nou nu poate vedea și nu poate intra în Împărăția Cerurilor, indiferent cât de multă milostenie a făcut sau din ce confesiune a făcut parte.

În urma acestei experiențe mi-a mai pus Domnul pe inimă niște planuri și acțiuni pe care abia aștept să le împărtășesc cu tinerii de la Generația Curată și cu instructorii Clubului de Taekwon-do “Stolas Leukas”.