Cum să procedezi când logodnica cere desfacerea logodnei?

Întrebare: 

 

Doresc să vă cer un sfat. În luna martie ne-am logodit și evenimentul a fost anunțat în biserică. Deodată, spontan, logodnica a cerut să rupem logodna din pricina caracterului meu. Dar totdeauna se poate de reparat și în primul an totdeauna este mai greu. Cum credeți? Până la aceasta tatăl ei era împotriva credinței, dar acum a devenit și mai categoric. Cum să procedez eu?  

Desfacerea logodnei

 

Este foarte trist că ați ajuns în așa o situație. Se pare că fata nu înțelege ce este logodna și ce implică desfacerea acesteia

 

Te sfătuiesc să citești cu atenție articolele la care am făcut referință și apoi să mergi să discuți cu logodnica ta și să-i spui ce implică desfacerea logodnei. 

 

În același timp, dacă fata nu are alte motive ascunse și dacă este adevărat cel pentru care spune că vrea să desfacă logodna, trebuie să te gândești bine și să-ți cercetezi și caracterul și umblarea ta cu Dumnezeu. Nu este bine să te scuzi că este mai greu în primul an sau să găsești alte scuze de felul acesta. Recunoaște lucrurile cu privire la care fata are dreptate și cereți iertare pentru ele și de la fată și de la Dumnezeu. Vorbește-i inimii și caută să salvezi această relație și viitoarea voastră căsătorie. 

 

Dacă logodnica nu va dori să restabiliți adeastă relație și să mergeți mai departe în căsătorie, nu vei mai avea ce face, căci nu poți sili pe nimeni să se căsătorească cu tine și nici nu vrei să faci aceasta. 

 

Presupun că deja i-ați comunicat și pastorului despre această problemă a voastră. Dacă nu ați făcut-o încă, atunci grăbiți-vă să mergeți la el să-i cereți sfatul. 

 

Și să nu uitați că logodna este imaginea relației dintre Biserica și Hristos în prezent, până va veni El să ne ia în slava Sa cerească. Desfacerea logodnei de către cei care se numesc creștini este o lezare gravă a acestei imagini cerești.