În limba germană au fost traduse 87 de manuale de studiu biblic inductiv

De la 27 februarie până la 2 martie am avut posibilitatea să vizitez orașul Munich și să avem o întâlnire cu echipa „Precept Ministries” care promovează metoda și materialele de studiu biblic inductiv în țările vorbitoare de limbă germană care sunt următoarele: Germania, Austria, Elveția, Luxemburg, Belgia și Liechtenstein, în total circa 110 de milioane de oameni din care peste 81 de milioane locuiesc în Germania. La această întâlnire a participat și Nigel Watts, coordonatorul misiunii „Precept Ministries” pentru Anglia și Scoția.

Coordonatorul lucrării „Precept Ministries” pentru această arie este Georg Huber. Provenind dintr-o familie de profesori universitari lingviști, Georg din copilărie a fost foarte pasionat de zoologie și și-a făcut doctoratul în acest domeniu, dedicându-se carierei de cercetător. Dar, când a făcut cunoștință cu lucrarea misiunii Precept Ministries, Georg s-a dedicat acestei lucrări. Pe lângă lucrarea de coordonare Georg traduce materialele de studiu biblic inductiv din engleză în germană. Numărul titlurilor traduse până în prezent a atins cifra de 87. Sora Ghisela este una din lidere și se ocupă de distribuirea materialelor și corespondență. Fiul Giselei, Filip, a slujit în calitate de pastor în SUA, dar acum s-a intors împreună cu soția în Germania ca să se alipească acestei echipe și să lucreze la înaintarea Cuvântului prin predarea de seminare. O dorință specială pe care o are această echipă este să conlucreze cu 36 de școli biblice cheie din Germania și Austria și în prezent se roagă intensiv pentru această lucrare.

Un mare succes au avut emisiunile televizate “Precepts for Life” prin intermediul cărora Kay Arthur a condus studiu pe mai multe cărți din Biblie. În limba germană au fost traduse 6 astfel de cursuri și au fost difuzate la televiziunea creștină. Doar prin aceste cursuri au fost formate 150 de grupe de studiu biblic cu 650 de persoane.

Pe lângă discuțiile de evaluare și planificare, am povestit și eu despre lucrarea misiunii noastre din întreaga Eurasie. Mărturiile din alte țări au îmbărbătat echipa, chiar dacă în țările vestului se observă în prezent o amorțeală spirituală și lipsă de interes din partea oamenilor pentru lucrurile spirituale.

În acele zile în Germania se desfășura carnavalul. În tren am făcut cunoștință cu domnul Toni care s-a îmbrăcat așa ca să le facă o supriză celor de acasă. Am aflat de la el că este auditor la arhiepiscopia Bisericii Catolice. I-am povestit și noi despre studiile inductive și el s-a arătat interesat de materialele noastre și a rămas să contacteze oficiul Precept Germania ca să primească materialele dorite.

Am realizat și un interviu în limba germană cu Georg Huber. Dacă cunoașteți persoane care vorbesc limba germană, le puteți recomanda acest video ca să afle informațiile necesare și să poată solicita materiale de studiu biblic inductiv.

Pentru informații suplimentare contactați site-ul http://www.precept-ministries.de