Halloween sau Toamna de Aur?

Azi seara am fost vizitaţi de un grup din trei băieţei, care purtau cu ei o sperietoare făcută din dovleac cu o lumânare înăuntru. De la poartă au întrebat dacă primim la noi Toamna de Aur. Mi-am dat seama despre ce este vorba, dar i-am invitat pe băieţei în casă ca să aflu mai bine ce fac şi cu ce mesaj au venit la noi. După ce au întrat în casă, au început toţi să zică în cor: „Halouiin, halouiin, halouin….. halouiiiiinnnn…”. Au tot zis băieţeii aşa în nădejdea că eu îi voi opri, dar dacă au văzut că tot aşteptam să mai spună şi altceva, şi pentru că nu mai aveau ce spune, s-au oprit.

I-am recunoscut pentru că au fost la noi cu colinde la Crăciun şi apoi au fost şi cu semănatul la Paşte. Şi acum, au venit tocmai pentru că i-am primit bine atunci. I-am întrebat ce fel de sărbătoare este Halloween pentru că nu am sărbătorit-o în copilăria noastră. Ei au spus că este sărbătorită Toamna de Aur. La aceasta le-am spus că nu este aşa, ci este o sărbătoare păgână şi drăcească când oamenii fără Dumnezeu şi care nu cunosc Biblia sărbătoresc pe duhurile necurate. De aceea şi fac tot felul de sperietori şi străşnicii cu sânge, schelete, pisici negre, etc.

I-am întrebat pe copiii dacă sunt creştini la ce mi-au răspuns afirmativ. Apoi, le-am spus că Domnul Isus nu ne îngăduie să slujim la doi stăpâni şi a spus:

Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul şi va iubi pe celălalt; sau va ţine la unul şi va nesocoti pe celălalt; nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui Mamona. (Matei 6:24)

Când i-am întrebat, copiii mi-au spus că au fiecare acasă câte o Biblie. La unii le dădusem când ne-au vizitat la Crăciun sau la Paşte. Ca să nu plece cu mâinile goale, le-am dat câteva mere frumoase cu care ne-a binecuvântat Dumnezeu în această toamnă de aur şi i-am îndemnat să citească Biblia şi să-i slujească doar Domnului Isus.

Am hotărât să împărtăşesc toată această întâmplare pentru că tot mai mari sunt tendinţele printre tineri să preia felurite sărbători păgâne din alte ţări sau să reînvie pe cele ale geto-dacilor, cum este Dragobete. Este foarte important pentru noi, cei care cunoaştem adevărul Evangheliei şi credem în Domnul Isus să le vorbim oamenilor care preiau fără discernământ aceste practici păgâne. De cele mai multe ori, ei o fac din naivitate şi noi avem datoria să le prezentăm adevărul şi să-i păzim de pericolele idolatriei şi ale ocultismului.