Este tăgăduirea învățăturii despre Sfânta Treime pricină pentru excomunicare din Biserică?

Întrebare: 

Dacă nu mai cred în Trinitate și iad veșnic, este acesta un motiv să fiu exclus din biserica baptistă din care fac parte? Se poate vorbi de a ne respecta opiniile diferite sau există vreo regulă generală explicită conform căreia ar trebui să fiu dat afară? Sau trebuie doar să nu îi influențez și pe ceilalți..? În locul meu ați considera necesar să spuneți și altora că ceea ce cred ei este greșit sau ar trebui să tac?

Da, este corect și a trebuit să fiți excomunicat din biserică, pentru că tăgăduiți pe Însuși Dumnezeu care Se descoperă ca și o singură ființă în trei persoane. Este adevărat că nu este menționată expresia „treime” sau „Sfântă Treime” în Biblie, dar acesta este un adevăr foarte important și bine prezentat pe paginile Sfintelor Scripturi.  Un sfânt din vechime a spus că dacă cineva încearcă să înțeleagă până la urmă cu mintea lui limitată  învățătura despre Sfânta Treime este în pericol să-și piardă mintea, dar dacă va tăgădui această învățătură își va pierde mântuirea. De aceea, primește și crede  Cuvântul lui Dumnezeu așa cum este scris  ca să ai parte de viața veșnică și să nu mergi la pierzare veșnică. 

 

În Biserica lui Hristos se respectă opiniile diferite, dar nu cu privire la doctrinile de bază ale creștinismului, căci tăgăduirea acestor doctrine este erezie și erezia nu poate fi tolerată în Biserică, căci „puțin aluat dospește toată plămădeala”. 

 

Nu trebuie să le vorbești altora despre îndoielile tale sau concluziile greșite la care ai ajuns, ci trebuie să studiezi Sfintele Scripturi și să crezi Cuvântul lui Dumnezeu așa cum este scris ca să fii mântuit și să nu mergi la pierzarea veșnică. Dumnezeu să-ți dea credință sănătoasă și să te păzească de orice cădere.