Este România grădina Maicii Domnului?

Întrebare:

“Îndrăznesc înca o întrebare la Dumneavoastră. În perioada cât am fost în țară de Crăciun undeva în București la o biserică ortodoxă am văzut pe gard un mesaj care zicea că România e grădina Maicii Domnului…ce ar putea însemna asta?…vă mulțumesc și Doamne ajută!”

Maica Domnului

Nu, România nu este grădina Maicii Domnului din simplu motiv că Maria, nu a fost niciodată în România. Mesajul pe care l-ai văzut pe acel gard a fost spus de Papa Ioan Paul al II lea, în anul 1999, cu prilejul vizitei sale în România când a participat la sfinţirea locului pentru Catedrala Întregirii Neamului. Fostul lider al bisericii catolice a afirmat că „România este Grădina Maicii Domnului” şi că a venit „să contemple chipul lui Isus în Biserica noastră”. Mai mult decât atât, unii slujitori ai bisericii ortodoxe din România au afirmat că Maica Domnului ar fi apărut în România după anul 1990 de 18 ori. Aceste apariții ar fi văzute de o oarecare clarvăzătoare. Deasemenea calificativul de Grădina Maicii Domnului l-a primit și Muntele Athos, o mică peninsulă din Grecia unde sunt concentrate mai multe mănăstiri și biserici ortodoxe. Conform tradiției ortodoxe, Muntele Athos a fost cerut de Maria, mama Domnului Isus ca și moștenire.

Biblia nu menționează absolut nimic în această privință. Dacă ar fi fost cu adevărat așa, cred că apostolii ar fi lăsat pe paginile Sfintelor Scripturi și aceste detalii. Și apoi este trist că oamenii dau o mai mare importanță unei așa zise clarvăzătoare decît învățăturii sănătoase ale Domnului Isus. Apostolul Pavel ne-a avertizat pe paginile Sfintelor Scripturi referitor la astfel de învățături:

 ”Și nu este de mirare, căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină. Nu este mare lucru dar, dacă și slujitorii lui se prefac în slujitori ai neprihănirii. Sfârșitul lor va fi după faptele lor.” (2 Corinteni 11:14-15)

Vedeți, nu trebuie să ne uimească acest lucru, dar ca să nu cădem în această capcană întinsă de Diavol și lucrătorii lui, trebuie să stăruim în învățătura sănătoasă a Sfintelor Scripturi. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să trăim frumos în ascultare de Dumnezeu așa cum a trăit Maria, numită și Maica Domnului. În acest sens vă recomand să citiți și aceste articole despre Maica Domnului.

Dumnezeu să binecuvânteze România și toată lumea cu multă dorință de a cerceta profund Sfintele Scripturi pentru a avea o viață curată înaintea Lui și a oamenilor dn jurul nostru.