Unde a fost înmormântată Maica Domnului?

Recent am fost întrebat despre Maica Domnului și locul unde a fost îngropat trupul ei:

Dacă așa cum spun multe religii că Maica Domnului a fost o femeie ca oricare, atunci de ce nicaieri nu i s-a descoperit trupul? Pentru ca ea a adormit și s-a înălțat la ceruri.

Mormântul Maicii Domnului se află în Grădina Ghetsimani din Ierusalim şi nu sunt atestate mărturii ale oamenilor care ar fi văzut înălţarea ei la cer, aşa cum a fost în cazul Domnului nostru Isus Hristos. Despre înălţarea Maicii Domnului la cer a scris Sf. Simeon Metafrastul care se referă la Iuvenalie, episcopul Ierusalimului (între anii 422-458, pomenit ca sfânt pe 11 iulie) care zice că ar fi auzit lucrul acesta dintr-o veche tradiţie. A mai scris despre Maica Domnului și evenimentul înălțării ei şi Sfântul Maxim Mărturisitorul, 580-662 făcând lux de amănunte dar fără să indice sursele de unde a luat aceste informaţii. Atrag atenţia că de la moartea Maicii Domnului până la vremea când a scris Maxim Mărturisitorul au trecut peste 500 de ani.

Credeţi că ar fi trecut Apostolii cu vederea înălţarea trupului Maicii Domnului dacă ar fi avut loc cu adevărat în vremea lor? Credeţi că l-ar fi lăsat în totală umbră şi ucenicii apostolilor, şi scriitorii creştini din veacurile următoare? Credeţi că ar fi trecut cu vederea acest eveniment Eusebiu şi nu l-ar fi menţionat în “Istoria Bisericească” dacă chiar avea să aibă loc?

Maica Domnului a fost o femeie deosebită aleasă de Dumnezeu

Apoi, chiar dacă şi se înălţa Maica Domnului la cer, aceasta nu cred că avea să afecteze în vreun fel doctrina biblică despre ea şi despre Domnul Isus Hristos.

În acelaşi timp, nu putem spune sau crede ce zic alţii că Maria a fost o femeie ca oricare. Maica Domnului a fost o femeie deosebită, neprihănită şi a fost aleasă de Dumnezeu ca prin ea să vină în lume Fiul lui Dumnezeu, Domnul Isus Hristos.

Dumnezeu să ne binecuvânteze cu ascultarea şi neprihănirea pe care a avut-o această femeie deosebită.