Este păcat să-ţi schimbi religia pentru o femeie?

Întrebare:

Este păcat sa ai o relaţie cu un bărbat care a mai  fost căsătorit si are si un copil? A fost părăsit de către soţie pentru un alt bărbat şi încă nu este divorţat. El vrea sa se recăsătorească (are 24 de ani ) dar religia nu ii da voie. Ii place de mine si mie de el dar am refuzat sa am o relaţie cu el din cauza ca suntem de religii diferite. El este de acord cu religia mea si a zis ca va merge cu mine la adunare si îşi va schimba religia. Este păcat sa-ti schimbi religia pentru o femeie?

Este păcat să-ţi schimbi religia pentru o femeie?

Biblia spune foarte categoric că creştina se poate căsători “doar în Domnul”, adică doar cu un bărbat creştin născut din nou, care trăieşte potrivit cu Sfintele Scripturi. Căsătoria cu un bărbat de altă religie este o încălcare gravă a Noului Legământ în care ai întrat când ai devenit creştină şi ai fost născută din nou (dacă ai fost).

Dacă cineva îşi schimbă religia doar din motiv ca să se căsătorească cu cineva, este un lucru josnic. Religia trebuie să ţi-o schimbi numai atunci când ea nu te ajute în nici un fel ca să capeţi iertare de păcate şi moştenirea vieţii veşnice şi aceasta se poate face doar prin Domnul Isus Hristos care a spus că este calea, adevărul şi viaţa şi că nimeni nu poate veni la Tatăl decât doar prin El.

Dacă nu eşti încă mântuit trebuie de urgenţă să citeşti Sfintele Scripturi şi să crezi în Domnul Isus din toată inima, să te pocăieşti şi să te naşti din nou ca să primeşti Duhul Sfânt. Apoi, să cauţi o Biserică de oameni care sunt născuţi din nou şi să ştii că aceasta nu se limitează doar la o singură confesiune. Dumnezeu n-a dat la nici o confesiune în parte monopolul asupra Împărăţiei cerurilor. Biserica adevărată nu este doar o confesiune sau alta, ci Adunarea Celor Răscumpăraţi prin Sângele Domnului Isus Hristos şi care au fost născuţi din nou. De altfel, Domnul Isus a spus că nimeni nu poate vedea şi nu poate întra în Împărăţia cerurilor dacă nu se naşte din nou. Deci, Biserica este alcătuită din oamenii născuţi din nou.

Spune acelui bărbat să se grăbească să-l cunoască pe Domnul Isus, să citească Sfintele Scripturi, să se pocăiască şi să fie născut din nou.

Apoi, depune efort să mergi la soţia lui ( de care zici că nu a divorţat încă) şi spune-i şi ei Evanghelia şi cât de important este să se pocăiască şi să creadă din toată inima în Domnul Isus dedicându-şi viaţa lui Dumnezeu. Dacă mai sunt posibilităţi, încurajează pe ea şi pe el să se împace şi să-şi restabilească familia. Acesta va fi cel mai frumos şi dumnezeiesc fel cum poţi să procedezi în această situaţie.