Este necesară cununia la recăsătorire?

Întrebare:

Am fost cununat în biserica baptistă. Apoi am divorţat din iniţiativa soţiei care şi-a găsit un alt bărbat. Acum am făcut cunoştinţă cu o femeie de religie penticostală care este divorţată de pe când încă nu era creştină. Dacă vom dori să ne căsătorim, va trebui să facem cununie chiar dacă am fost fiecare cununaţi înainte? Care este procedura?

Ce este cununia?

Cununia este încheierea solemnă a legământului căsătoriei înaintea lui Dumnezeu. Divorţul este ruperea acestui legământ. Din ce aţi scris, înţeleg că soţia Dvs. nu v-a fost credincioasă şi a rupt legământul căsătoriei. Deci, acel legământ nu mai este valabil şi nu mai are putere, el a fost rupt prin divorţ. Aceasta nu anulează consecinţele şi responsabilitatea în faţa lui Dumnezeu pe care o poartă cel care a călcat acest legământ sfânt. Fapt este că legământul care a fost rupt nu mai are putere.

De ce trebuie să vă cununaţi?

Dacă veţi hotărâ să vă căsătoriţi, aceasta înseamnă că aţi decis să încheiaţi acest legământ sfânt înaintea lui Dumnezeu şi acesta este un nou legământ care nu este nici o reluare şi nici o continuare a legămintelor în care aţi fost anterior fiecare, ci este unul cu totul nou. Cununia este absolut necesară ca şi parte oficială de încheiere a acestui legământ care se face înaintea lui Dumnezeu şi înaintea martorilor văzuţi şi nevăzuţi.

Care este procedura?

Trebuie să mergeţi la pastorii bisericilor din care faceţi parte şi să le spuneţi despre hotărârea pe care aţi luat-o. Ei vă vor sfătui în detalii cu privire la căsătorie şi cum să faceţi cununia.