Păcătuiesc soţii care au divorţat şi continuă să întreţină relaţii sexuale?

Întrebare:

Doi soți divorțați după rânduiala lumii (deci cu certificat de căsătorie anulat) care continuă să trăiască împreună ca soț si soție, așa cum o făceau înainte de anularea certificatului de căsătorie, păcătuiesc?

Da, aceşti soţi păcătuiesc. Ei comit curvie. Relaţiile sexuale sunt îngăduite de Dumnezeu doar în cadrul legământului căsătoriei. Divorţul este un lucru rău şi este ruperea acestui legământ al căsătoriei. Din moment ce legământul a fost rupt, orice relaţie sexuală este în afara lui şi deci, este curvie, iar Dumnezeu spune:

Căsătoria să fie ţinută în toată cinstea, şi patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari şi pe preacurvari. (Evrei 13:4)

Însăşi faptul că au ajuns să divorţeze a fost o necinstire a căsătoriei, dar acum, chiar cu totul necinstesc acest legământ. Sfatul meu pentru ei este să se pocăiască, să devină copiii lui Dumnezeu, să întrerupă orice relaţie sexuală până când îşi vor restabili legământul căsătoriei lor şi apoi să ţină căsătoria cu toată cinstea.