Despre dorința de a deveni scriitoare creștină

Întrebare:

Mereu mi-am dorit să devin scriitoare, să scriu despre Dumnezeu. Sunt ortodoxă, însă îmi doresc din inimă să mă pocăiesc. Este acesta un dar (de a scrie) sau nu? Am întrebat pe mai mulți oameni. Mi-au spus că nu trebuie să fim scriitori ai Cuvântului lui Dumnezeu și nu știu ce să mai cred. Sper din inimă să mă lămuriți și să îmi oferiți un răspuns. Ce spune Biblia?

Dacă v-a pus Dumnezeu pe inimă dorința să deveniți scriitoare, atunci cred că tot El vă va ajuta să devină aceasta realitate. Dar, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să intrați în Noul Legământ cu Domnul Isus Hristos și să luați decizia să trăiți în deplină ascultare de Cuvântul Lui, așa cum este scris în Biblie. Până cineva nu ia aceasta decizie, nu poate primi iertarea de păcate și nici Duhul Sfânt, iar cine nu are Duhul Sfânt nu este al lui Hristos, deci nu este creștin adevărat. Da, el sau ea se pot numi creștini, dar sunt doar cu numele, căci lipsește esența creștinului din ei și anume ei nu sunt născuți din nou și nu au Duhul Sfânt. Este scris:

Voi însă nu mai sunteţi pământeşti, ci duhovniceşti, dacă Duhul lui Dumnezeu locuieşte în adevăr în voi. Dacă n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui. (Romani 8:9)

Când o persoană crede din toată inima în Domnul Isus Hristos și intră în Noul Legământ cu El, atunci, odată cu Duhul Sfânt, primește și daruri duhovnicești, care se împart în daruri de vorbire și daruri de slujire. Cei care au daruri de vorbire trebuie să propovăduiască Cuvântul lui Dumnezeu și să-i învețe pe alții și aceasta se face și prin scris. Iată eu acum tocmai aceasta fac și o fac în scris, ca să vă pot comunica la distanță prin intermediul acestui articol. Dacă veți crede în Domnul Isus Hristos și veți primi Duhul Sfânt, atunci veți cunoaște ce dar vă va da Dumnezeu și va trebui să vă grăbiți să slujiți cu darul primit și așa să faceți toată viața. Așa să vă ajute Dumnezeu.