Cum să procedezi când soțul refuză oficierea căsătoriei religioase?

ÎNTREBARE:

Pace, frate pastor. Eu sunt căsătorită doar la primărie cu soțul meu, de mult timp insist să mergem la pastor să facem cununia. Amândoi suntem botezați și doar eu mai merg pe drumul acesta. Ce pot să fac, frate pastor? Eu am cerut acasă binecuvântare de la Domnul, dar ce spuneți, este de ajuns? Mă tot cert cu el și tot mereu spune că dacă nu îmi convine, ușa e deschisă. Stăm cu toată familia lui și mereu ține cu ei și cu mine – nu.

Dragă soră, presupun că v-a motivat să-mi scrieți acest mesaj faptul că nu aveți cununia religioasă și aceasta vă face să credeți că relația cu soțul nu este recunoscută înaintea lui Dumnezeu dacă aveți doar căsătoria civilă. Să nu mai credeți așa. Vă rog să citiți cu atenție pe site-ul http://www.moldovacrestina.md articolul “Este curvie să trăiești în căsătorie civilă fără căsătoria religioasă?”.

Ar fi bine să se facă și cununia religioasă, dar dacă el refuză, nu vă mai necăjiți și nu mai stăruiți de soț în privința aceasta. Dacă el se poartă așa și respinge orice invitație, aplicați cuvintele apostolului Petru și anume:

Tot astfel, nevestelor, fiţi supuse şi voi bărbaţilor voştri; pentru ca, dacă unii nu ascultă Cuvântul, să fie câştigaţi fără cuvânt, prin purtarea nevestelor lor, când vă vor vedea felul vostru de trai: curat şi în temere. Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule de aur sau în îmbrăcarea hainelor, ci să fie omul ascuns al inimii, în curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu. Astfel se împodobeau odinioară sfintele femei, care nădăjduiau în Dumnezeu şi erau supuse bărbaţilor lor; ca Sara, care asculta pe Avraam şi-l numea „domnul ei”. Fiicele ei v-aţi făcut voi, dacă faceţi binele fără să vă temeţi de ceva. (1 Petru 3:1–6)

Dacă nu ați studiat încă, vă recomand să faceți rost de cursul “Cum să-ți zidești o familie trainică?” de Kay Arthur și să-l studiați. Pe YouTube veți găsi și înregistrările video ale acestui curs predat de mine și vă vor ajuta să urmăriți ușor.

Nu vă certați cu rudele lui și nici nu căutați să vă ia el partea. Căutați să zidiți relații frumoase cu toți și să le spuneți despre Domnul Isus Hristos și viața veșnică, ca să fie și ei toți mântuiți.