Cum să procedeze creştinii evanghelici când rudele lor botează copiii?

Întrebare:

Sunt căsătorită şi am primit botezul potrivit cu învăţătura Noului Testament la un an după căsătorie. Soţul susţine că este creştin ortodox… Avem nănaşi care au aşteptat un copil mulţi ani şi Dumnezeu le-a dăruit un băieţel minunat. Ne-au invitat la cumetrie. Ştiind că eu nu sunt de acord cu botezul copilului, insistă să vin la restaurant iar altfel considerând că este o lipsă de respect din partea mea. Soţul spune că va merge singur dacă eu voi refuza. Cum să procedez în această situaţie? Nu vreau ca credinţa mea să fie o povară pentru alţii, dacă ei cred că nu îi respect prin faptul că nu voi fi prezentă la cumetrie.

Naşii Dvs. procedează potrivit cu credinţa pe care o au şi dacă nu mergeţi la sărbătoarea lor, cu siguranţă că vor lua aceasta ca şi ignorare şi lipsă de respect.

Dacă mergeţi la cumetrie, veţi avea prilej să le spuneţi oamenilor prezenţi la această sărbătoare ce scrie în Noul Testament despre botez, de ce aţi ales să vă botezaţi când aţi crezut în Domnul Isus şi v-aţi pocăit şi cât de importantă este credinţa pentru mântuirea noastră.

Vă sfătuiesc să citiţi cu atenţie textele de bază din Scripturi care vorbesc la acest subiect, ca să fiţi bine documentată pentru eventualele discuţii pe care le puteţi avea acolo.

În acelaşi timp, să vă feriţi de orice fel de ceartă sau neînţelegere şi să le vorbiţi doar celor care doresc să vă asculte şi să înţeleagă.

Deci, dacă nu veţi merge toată lumea va înţelege că i-aţi ignorat şi că aşa vă învaţă credinţa în Domnul Isus, ceea ce nu este adevărat. Dacă veţi merge la cumetrie şi nu veţi spune nimănui nimic despre ceea ce credeţi, nu vor afla nimeni despre convingerile Dvs. Iar dacă veţi merge şi le veţi spune oamenilor ce este scris în Noul Testament cu privire la botez şi mântuire, dacă nu toţi, măcar cei interesaţi, vor afla şi vor căuta să cunoască mai mult ca să fie mântuiţi.

De ce să pierdeţi o atât de bună oportunitate să le spuneţi rudelor şi prietenilor despre Domnul Isus?