Ce cale să urmezi pentru o relaţie desăvîrşită cu Dumnezeu?

Întrebare:

Vă rog, dacă puteţi, să-mi daţi un sfat… Sunt dezorientată… Sunt născută ortodoxă, merg la biserică împreună cu familia şi încerc să am o viaţă nepătată înaintea lui Hristos. Dar, mă simt rătăcită… Toate obiceiurile din Biserica pe care o frecventez, comportamentul preoţilor şi al enoriaşilor din biserica mea nu mă înalţă. Plec de la biserică mereu plângând şi tristă pentru ceea ce văd acolo… Am încercat să merg şi la alte credinţe, dar tot nu m-am simţit împlinită. Ce cale ar trebui să urmez pentru a-mi simţi desăvârşită relaţia mea cu Dumnezeu?

Este trist să aud despre dezamăgirea pe care o experimentaţi tocmai acolo unde trebuie să primiţi nădejde şi credinţă în adevărul lui Dumnezeu. Dar, de la început vreau să vă atrag atenţie la cuvintele Domnului Isus care a zis:

Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine. (Ioan 14:6)

Doar prin cunoaşterea personală a Domnului Isus Hristos veţi putea avea şi simţi desăvârşita relaţie cu Dumnezeu. Trebuie să credeţi din toată inima în Domnul Isus, să vă pocăiţi şi să încheiaţi un legământ cu El, Noul Legământ despre care vorbeşte tot Noul Testament ( de altfel, de aceea şi se numeşte aşa). La încheierea acestui legământ veţi fi născută din nou şi veţi primi Duhul Sfânt. Prezenţa lui Dumnezeu o veţi simţi totdeauna în inima pentru că Duhul lui Dumnezeu va locui în inima Dvs.

Până nu veţi fi născută din nou nu puteţi ajunge nici odată la relaţia cu Dumnezeu după care tânjiţi acum atât de mult.

Mai jos vreau să vă dau câteva sfaturi practice pe care să le urmaţi acum:

  1. Începeţi să citiţi Biblia în întregime. Presupun că aveţi Biblie, dar dacă nu aveţi, căutaţi cât mai curând Biblia şi începeţi să o citiţi.
  2. Dacă aţi citit Biblia în întregime, vă sfătuiesc să faceţi rost de manualele de studiu biblic inductiv şi pentru început vă recomand cursul „Dumnezeule, exişti?” prin care veţi studia în profunzime Evanghelia după Ioan şi veţi învăţa a cerceta Sfintele Scripturi. Este mare diferenţă să citeşti şi să studiezi Biblia.
  3. Căutaţi în apropiere o biserică unde preotul predică învăţătura sănătoasă din Sfintele Scripturi (verificaţi cu ce citiţi şi studiaţi din Biblie) şi enoriaşii studiază Biblia. De asemenea, este important ca preotul să trăiască mesajul Evangheliei pe care o predică, altfel, dezamăgirile Dvs. vor creşte mai mult.
  4. Căutaţi un grup de creştini care studiază Sfintele Scripturi şi trăiesc potrivit cu învăţătura sănătoasă şi mergeţi la părtăşie cu ei ca să studiaţi împreună. Aici vreau să vă atenţionez că unii, sub pretext că studiază Biblia de fapt aderă la învăţăturile eretice şi vă sfătuiesc să vă feriţi ce aceasta. Dacă se dă mai mult credit scrierilor omeneşti mai mult decât Sfintelor Scripturi, deja este periculos.
  5. Începeţi să vă rugaţi lui Dumnezeu din inimă potrivit cu ceea ce citiţi din Sfintele Scripturi şi potrivit cu ce simţiţi şi nevoile pe care le aveţi şi mulţumiţi lui Dumnezeu totdeauna pentru felul cum vă va răspunde la rugăciuni.