Cum să procedezi când fetele flirtează cu tine?

Flirtul este periculos! Cum să procedezi când fetele flirtează cu tine?

Întrebare:

Vă rog să mă sfătuiţi cum să procedez într-o problemă de care mă confrunt tot mai des. Sunt un tânăr de 21 de ani, necăsătorit (dar mă rog pentru o soţie) şi tot mai des văd cum într-un fel sau altul „se agaţă” de mine surorile (unele chiar nici nu le cunosc) şi după ce facem cunoştinţă insistă să le dau ID-ul sau numărul de telefon (desigur cu scopul ca să flirteze). Menţionez că nu mă consider o persoană timidă, ci, dimpotrivă, sunt comunicabil. Întrebarea mea este: Cum să procedez în astfel de situaţii şi ce să spun? Cum să lămuresc fetelor lucrurile, aşa ca să nu le jignesc şi apoi nici eu să nu am mustrări de conştiinţă? Sper că am fost înţeles corect şi sper că voi primi un răspuns care mă va ajuta în situaţiile descrise mai sus. Vă mulţumesc anticipat.

Iniţiativa fetelor nu este un semn bun

Este adevărat că sunt unele fete şi femei care arată o iniţiativă nesănătoasă în relaţiile cu bărbaţii. Acesta este un semn rău şi scoate în evidenţă o atitudine şi purtare uşuratică, aşa cum spune şi în Biblie unde femeia stricată este descrisă astfel:

Stăteam la fereastra casei mele şi mă uitam prin zăbrele. Am zărit printre cei neîncercaţi, am văzut printre tineri pe un băiat fără minte. Trecea pe uliţă, la colţul unde stătea una din aceste străine, şi a apucat pe calea care ducea spre locuinţa ei. Era în amurg, seara, în noaptea neagră şi întunecoasă. Şi iată că i-a alergat înainte o femeie îmbrăcată ca o curvă şi cu inima şireată. Era bună de gură şi fără astâmpăr; picioarele nu-i puteau sta acasă: când în uliţă, când în pieţe, pe la toate colţurile stătea la pândă. Ea l-a îmbrăţişat şi l-a sărutat, şi cu o faţă fără ruşine i-a zis… (Proverbe 7:6-13)

Evită compania femeilor obraznice

Cu femeile stricate Dumnezeu spune să te porţi astfel:

Şi acum, fiilor, ascultaţi-mă şi luaţi aminte la cuvintele gurii mele. Să nu ţi se abată inima spre calea unei asemenea femei, nu te rătăci pe cărările ei. Căci ea a făcut să cadă multe jertfe şi mulţi sunt cei pe care i-a ucis ea. Casa ei este drumul spre Locuinţa morţilor, drumul care coboară spre locaşurile morţii. (Proverbe 7:24-27)

Nu flirta

Totuşi, astfel de femei nu sunt chiar aşa de multe şi mai ales în biserică. Sunt înclinat să cred că autorul întrebării undeva se poartă aşa că le dă fetelor prilejul să flirteze. Vezi dacă nu cumva le arăți o atenţie mai mare decât se cuvine şi care le face pe fiecare din ele să creadă că ai găsit ceva special şi că eşti îndrăgostit. Vezi dacă nu cumva tu flirtezi. Bărbatul care se poarte cu înţelepciune aproape în toate cazurile este privit cu respect de către femeile din jur. Poartă-te cu înţelepciune şi nu da prilej de păcătuire la nici una din aceste fete.

Am văzut de câteva ori cum unii bărbaţi aleg să petreacă timp şi să discute cu câte o fată sau o femeie fără să-şi dea seama că aceasta comunică oricărei din ele mai mult decât se gândeşte acel bărbat. Femeia crede că ai găsit ceva special în ea şi se aşteaptă la o relaţie care va duce la căsătorie. Tocmai din pricina că au fost provocate în felul acesta, unele femei şi fete ajung să-şi piardă controlul, să ia iniţiativa în dezvoltarea acestei relaţii şi așa începe flirtul , încep a flirta. De aceea, vezi bine dacă nu dai cumva prilej cuiva să păcătuiască. Domnul Isus a spus:

Vai de lume, din pricina prilejurilor de păcătuire! Fiindcă nu se poate să nu vină prilejuri de păcătuire; dar vai de omul acela prin care vine prilejul de păcătuire! (Matei 18:7)

Poartă-te cu înţelepciune

Chiar dacă au fost spuse într-un alt context, se aplică şi aici cuvintele Apostolului Pavel care a scris:

Noi nu dăm nimănui niciun prilej de poticnire, pentru ca slujba noastră să nu fie defăimată. Ci, în toate privinţele, arătăm că suntem nişte vrednici slujitori ai lui Dumnezeu…(2 Corinteni 6:3-4)

Nu da nimănui nici un prilej de poticnire. Nu flirta ca nici fetele să nu flirteze. Arată în toate privinţele că eşti un vrednic bărbat al lui Dumnezeu.