Ce să faci când ești îndrăgostit de colega care nu este creștină?

Întrebare:

Sunt un tânăr creștin. Nu cred că are importanță confesiunea mea… Îmi place dе o colegă de la serviciu, care stă împreună cu prietenul ei dar pare să nu fie mulțumită de relația în care se află. Nu am ieșit încă nici odată împreună, doar am vorbit de câteva ori la telefon. Eu aș vrea să mă căsătoresc. Nu știu încă ce intenții are ea și nici implicat sentimental prea mult nu sunt încă. Aș vrea să știu cum va fi mai bine să procedez în continuare? Să presupunem că ea s-ar decide că nu vrea să mai stea cu prietenul la care stă acum. Să presupunem că după ce va citi în Biblia pe care intenționez să i-o ofer se va întoarce la Dumnezeu? Aș păcătui dacă mă voi căsători cu ea? Ar trebui acum să îmi neg orice sentimente față de ea și să îi recomand să se căsătorească cu prietenul actual? V-aș fi recunoscător dacă mi-ați expune punctul de vedere cu privire la situația aceasta. Poate mai sunt și alți tineri în situația mea.

Cu siguranță că sunt și alți tineri în situația ta și au nevoie să cunoască ce spune Dumnezeu în Scripturi. Anterior am scris mai multe articole în care abordez acest subiect din prisma diferitor situații de viață pe care mi le-au prezentat cititorii.

Credinciosul se poate căsători doar în Domnul

Da, este păcat și greșit să te căsătorești cu o persoană care nu face parte din Noul Legământ în care te afli dacă ai fost născut din nou. Creștinul nu se poate căsători decât în Domnul, adică doar cu o creștină născută din nou. Cunoscând acest adevăr esențial, nici nu trebuie să te gândești la opțiunea să  te căsătorești cu o fată necreștină și, cu atât mai mult, să nu dai voie imaginației sau oricărei implicații a sentimentelor.

Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieţii. (Proverbe 4:23)

Ce poți face pentru fata respectivă?

Să-i spui mesajul Evangheliei și să o faci cât mai curând. Ia Biblia pe care intenționezi să i-o dăruiești și mergi să-i spui și Evanghelia și că are nevoie să se pocăiască.

Nu știu la ce te-ai referit când ai zis că stă cu prietenul, dar dacă aceasta înseamnă că ea întreține relații sexuale cu el, nefiind căsătoriți, trebuie să-i spui că acesta este un lucru rău și un păcat grav care va afecta distrugător căsnicia lor și atrage după sine o pedeapsă veșnică, dacă nu se pocăiesc, așa cum zice Scriptura:

Căsătoria să fie ţinută în toată cinstea, şi patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari şi pe preacurvari. (Evrei 13:4)

Dacă dorești să te căsătorești, trebuie să-i spui Domnului această nevoie și să te căsătorești cu fata creștină pentru care îți va pune El dragoste în inimă. Poate tocmai din pricina că nu-ți păzești inima și te gândești să te căsătorești cu o fată necredincioasă nu ai observat încă fata creștină pe care a pregătit-o Dumnezeu să ți-o dea de soție.