Este îngăduit să participi la Cina Domnului dacă încă nu te-ai botezat?

Vin să răspund la întrebarea unui cititor al portalului moldovacrestina.md dacă poți să participi la Cina Domnului fără să fii botezat. Mai jos este întrebarea:

Cum pot să demonstrez unor persoane că frângerea pâinii se ia după botez și nu înainte? Întreb pentru că eu așa știu, dar în unele biserici se ia înainte și după botez. Adică cei care doresc să ia botezul, dar încă nu l-au primit, iau frângerea pâinii. Asta este corect sau nu? 

nebotezat la Cina Domnului
În ziua Cincizecimii, când a luat naștere Biserica Creștină, după predica Apostolului Petru s-au pocăit.

Cei ce au primit propovăduirea lui, au fost botezați; și în ziua aceea, la numărul ucenicilor s-au adăugat aproape trei mii de suflete.  (Faptele Apostolilor 2:41)

Imediat următorul verset din Sriptură spune:

Ei stăruiau în învățătura apostolilor, în legătura frățească, în frângerea pâinii, și în rugăciuni. (Faptele Apostolilor 2:42)

Cum vedem, așa a fost ordinea – mai întâi botezul și apoi frângerea pâinii. Nu invers. Prin botez omul manifestă credința și intrarea în Noul Legământ cu Domnul Isus Hristos, iar prin participare la Cina Domnului amintește moartea Domnului Isus Hristos și se cercetează pe sine în luminea Legământului Nou în care se află cu Mântuitorul.