Ce spune Biblia despre droguri?

Întrebare:

Am încercat să găsesc pe acest site un articol în care să fie relatat ce spune Biblia depsre droguri, dar nu am găsit. Poate nu am căutat bine? 

Chiar dacă a fost abordată problema drogurilor pe acest site, este adevărat că până azi încă nu a fost pubicat un articol în care să fie prezentată perspectiva biblică asupra consumului de substanțe narcotice. Deci, ce spune Biblia despre droguri?

Dependența de droguri este o patimă rea

Nu veți găsi în Biblie cuvântul ”droguri” și dacă sunt referințe la substanțe narcotice, acestea sunt doar vinul și băuturile tari, adică alcoolice. Nu este menționat nimic despre ceea ce în societatea modernă este definit cu termenul de “drog”, cum ar fi marihuana, gașiș, cocaină, canabis, etc. Totuși, Biblia vorbește mult despre patimi (în greacă PATHOS) și aceasta se referă la orice dorință aprinsă să faci răul care este peste puterea omenească să fie stăpânită. Fiecare cunoaște că dacă un om devine dependent de droguri, este peste puterile acelei persoane să se mai oprească pentru că această patimă rea îl robește complet. O patimă este și beția, iar în Epistola lui Pavel către Romani homosexualitatea este numită patimă scârboasă și cei mai mulți care ajung să fie încătușați de această patimă prin viol sau seducere nu mai pot singuri ieși din robia acestui păcat.

În luna iunie 2012 în Moldova erau înregistrați oficial 9400 de consumatori de droguri.

Dumnezeu eliberează pe cei robiți de droguri


Odată mergeam spre România și, când am trecut prin satul natal Lăpușna, a urcat cu noi în mașină o doamnă profesoară care preda la un liceu din România. I-am povestit despre studiile biblice la care mergeam noi să le facem în România și i-am vorbit despre puterea Evangheliei de a schimba viețile oamenilor. Profesoara mi-a spus că crede totul, dar să nu-i spun că poate prin Evanghelie să fie cineva eliberat de droguri. Tocmai așa s-a întâmplat, că în mașină cu mine mergeau doi creștini care altă dată au fost robiți de această patimă. Nu am zis nimic, ci doar i-am rugat pe ei să povestească ce a fost. Valeriu a spus cum era robit de droguri și nu vedea nici un viitor înainte și Ruslan le producea, le consuma și le vindea și altora. Dar din ziua când au intrat în Noul Legământ cu Domnul Isus Hristos au fost deplin eliberați de această patimă și nu au mai consumat niciodată droguri. Acum sunt fericiți, au familii frumoase, copii și cu bucurie îi slujesc ambii lui Dumnezeu. Profesoara a rămas fără cuvinte de la cele auzite și se minuna de puterea lui Dumnezeu care a transformat viețile acestor foști drogați prin Evanghelie, precum este scris:

Cei ce sînt ai lui Hristos Isus, şi-au răstignit firea pămîntească împreună cu patimile şi poftele ei. (Galateni 5:24)

Când cineva crede în Domnul Isus Hristos din toată inima și intră în Noul Legământ cu El primește Duhul Sfânt care îi dă putere să învingă patimile firii pământești, oricare nu ar fi ele și să trăiască o viață de biruință în sfințenie. De aceea mai scrie în Noul Testament și următorul îndemn:

De aceea, omorîţi mădularele voastre cari sînt pe pămînt: curvia, necurăţia, patima, pofta rea, şi lăcomia, care este o închinare la idoli. (Coloseni 3:5)

Importanța centrelor creștine de reabilitare pentru persoanele dependente de droguri

M-am bucurat să aflu la postul de televiziune Moldova 1 despre  Vladimir Dodon, un tânăr care s-a drogat înainte, dar care a primit o eliberare deplină venind la Organizația “Viața nouă”. Din câte intuiesc, aceasta este Misiunea Creștină “Viața Nouă” și acesta a fost un centru de reabilitare unde oamenii primesc vindecare prin puterea Evangheliei atunci când o înțeleg și o cred. Cred că moderatorul emisiunii de la Moldova 1 a scăpat din vedere cea mai puternică soluție în combaterea drogurilor – Evanghelia lui Hristos. Nu știu dacă s-a trecut cu vederea intenționat despre Evanghelie, dar apostolul Pavel a spus:

Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mîntuirea fiecăruia care crede: întîi a Iudeului, apoi a Grecului (Romani 1:16)

Eu am avut posibilitatea să vizitez multe centre creștine de reabilitare pentru persoanele dependente de droguri unde unicele soluții oferite erau Cuvântul Evanghelie și rugăciunea. Despre centrele de reabilitare din apropiarea orașului Novokuznetsk chiar am scris și un articol: ”Isus Hristos i-a eliberat de droguri”. Îmi amintec că, fiind acolo mulți foști drogați, spuneau că au fost trimiși la centru de medicii de la dispensarele narcologice care le ziceau: “Nu mai există pentru tine nici o singură scăpare afară de ceea ce oferă baptiștii. Dacă nici acolo nu vei primi vindecare, ești pierdut…” În disperarea lor veneau la aceste centre și fiecare a doua persoană a primit vindecare prin credință în Domnul Isus Hristos și prin Duhul Sfânt care le-a fost dat.

Sunt sigur că dacă Ministerul Sănătății ar face o analiză obiectivă a rezultatelor în tratarea persoanelor dependente de droguri va vedea cât de eficiente sunt centrele creștine de reabilitare unde se studiază Biblia. Dumnezeu să-i călăuzească în acest sens și să ajute cât mai multe biserici din Moldova să facă astfel de centre unde toți cei dependenți de patima drogurilor să poată găsi eliberare din robia în care se află.