Ce m-a motivat să mă implic ca lider în tabere de zi?

De mică am fost luată prin tabere de către bunica mea, care pe atunci era membru activ al organizației ”El-Șadai”. Chiar dacă nu puteam citi și scrie, eu mergeam la toate activitățile care se organizau în tabără. Am fost tratată cu dragoste și multă înțelegere, ceea ce m-a făcut să iubesc taberele. În timpul anului abia așteptam vara pentru a merge la tabără, unde mi-am facut prieteni pe viață.

Pe la vîrsta de 12 ani am fost luată ca ajutor de lider în tabăra de zi din satul Horăști, aceasta fiind prima mea experiență. Am petrecut 5 zile cu cei mai mici copii de 3-5 ani. Le povesteam istorioarele despre Isus din Biblie și apoi ei desenau pe o coală de hîrtie albă ceea ce discutam în timpul orelor. Apoi, făceam jocuri comune cu toți copiii din tabără, ceea ce m-a ajutat să-i cunosc pe fiecare în parte. În pauzele de masă aflam istorii care mi s-au întipărit pînă acum în minte. Acolo am cunoscut o fetiță de 5 ani, care, fiind orfană, era în grija bunicii. După mai multe discuții cu ea am realizat cît de importantă este implicarea în taberele de zi. Toate istoriile erau diferite și totodată destul de greu să crezi în ele. Copiii au nevoie de atenție și dragoste din partea noastră. 

În toate taberele în care am participat ca lider am studiat Cuvîntul lui Dumnezeu după metoda inductivă. Materialele pe care le oferă „Precept Ministries” pentru copii sunt extraordinare, pentru că fiecare din ei au Cuvîntul în mîinile lor, de unde pot găsi singuri răspunsurile la întrebări. Am văzut cum studiul a schimbat viața copiiilor, unii din ei L-au primit pe Isus Hristos ca Domn și Mîntuitor în viața lor.

Cu această ocazie vin să îndemn tinerii să se implice în taberele pentru copii, căci aceasta va aduce schimbare în ei, iar mai tîrziu valorile pe care le-am cultivat în ei vor schimba societatea. În acest sens, Precept Ministries Moldova a lansat proiectul Tabere 1678,  prin care-și propune să organizeze o tabără cu studierea Bibliei după metoda inductivă în fiecare sat din Moldova. Proiectul oferă manuale gratuit organizatorilor. Dacă doriți să vă implicați în acest proiect, vă invit la o sesiune de pregătire pentru lideri din 3-15 august, organizată de  Institutul de Studiu Biblic Inductiv „Precept Ministries Moldova”.

Pentru a putea face rost de materialele pentru copii puteți să vă adresați la Librăria Creștină Învățătură din Cuvînt.

De asemenea, dacă doriți să faceți misiune cu copiii din localitatea dumneavoastră prin studiu biblic și sport, vă invit să vă înscrieți pentru anul 2016 la Școala Internațională de Misiune Precept Ministries. Studenții parcurg o serie de cursuri biblice după metoda inductivă și participă la mai multe lecții practice – evanghelizări, călătorii misionare, organizarea taberelor de zi.