TABERE 1678 – Câte o tabără de studiu biblic inductiv în fiecare localitate din Moldova

Cu bucurie vin să vă anunț prin acest articol scurt despre lansarea unui nou proiect în cadrul Asociației “Învățătură din Cuvânt – Precept Ministries pentru Moldova”. 

Ce înseamnă TABERE1678? 

Conform datelor oficiale în Republica Moldova sunt înregistrate 1678 localități. Asociația noastră își propune ca în perioada 1 ianuarie 2015 – 1 ianuarie 2021 să petrecem în fiecare localitate din țara noastră cel puțin câte o tabără de studiu biblic inductiv, de aceea proiectul se va numi TABERE1678. 

Cine vor beneficia? 

Dorim să-i oferim posibilitatea fiecărui copil, adolescent și tânăr din țara noastră să învețe a studia Sfânta Scriptură, aplicând metoda și materialele de studiu inductiv a Bibliei. De asemenea, dorim să ajutăm bisericile locale  și misionarii care plantează biserici în eforturile pe care le fac ei pentru evanghelizarea generației tinere și pentru zidirea sufletească a bisericii. 

Cine se poate implica? 

Invităm pe toți colaboratorii Asociației, profesorii și studenții Institutului de Studiu Biblic Inductiv și ale Școlii Internaționale de Misiune (ISCS și IMS) să se implice în realizarea acestui proiect. De asemenea, invităm pe toți creștinii din țara noastră care studiază Biblia după metoda inductivă, pe instructorii cluburilor sportive, profesorii  școlii de limbă engleză “English for a New Life” și a școlii de computere “ScripTehInfo”

 

Membrii Asociației “Pentru familie” pot organiza și conduce tabere unde să fie predate cursurile biblice cu tematică legată de familie.  

 

Invităm la colaborare pastorii și slujitorii bisericilor din întreaga țară și pe profesorii de Religie și de școală duminicală.  

 

Îi mulțumim Domnului pentru colaborarea frumoasă pe care o avem cu Uniunea Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste din Moldova. Dorim și suntem deschiși să colaborăm și cu toate asociațiile, misiunile și organizațiile creștine care doresc să beneficieze de acest proiect și invităm pe toți creștinii să se implice cu ce pot. 

Ce implicare este necesară? 

Rugăciunea este prima nevoie de implicare. Inițierea și organizarea unei tabere este punctul de pornire și încurajăm pe fiecare din persoanele menționate mai sus să ia această inițiativă. Apoi, la fiecare tabără va fi nevoie de lideri și profesori care vor preda Cuvântul lui Dumnezeu copiilor și care vor fi gata să meargă în diferite localități din țară. Avem nevoie de oameni care sunt gata să slujească cu mijloacele lor de transport. Procurarea manualelor de studiu biblic și acoperirea celorlalte nevoi legate de tabără va solicita multă implicare. Distribuirea și răspândirea informației despre acest proiect este cel mai simplu fel prin care puteți să vă implicați chiar acum, după ce citiți acest articol și totdeauna când vor apărea informațiile noi. Apropo, cu prilejul acesta am lansat deja un hashtag pentru rețelele de socializare – #tabere1678 și vă îndemnăm să-l folosiți oricând veți posta informații referitoare la acest proiect.  

Există o pagină de internet dedicată proiectului? 

Nu avem o pagină dedicată, dar va fi creat un compartiment aparte pe site-ul Moldova Creștină. Acolo vor fi plasate ultimele informații despre desfășurarea proiectului, știrile și posibilitățile pentru implicare în proiect, dar și pentru solicitarea ajutorului la desfășurarea unei tabere.  Va fi plasată pe site și o hartă care ne va fi permite să urmărim progresul proiectului și acoperirea pe țară după localități.  

Cum vor fi pregătiți liderii? 

Prima pregătire se va face la sesiunea Institutului de Studiu Biblic Inductiv care se va desfășura în perioada 2-14 ianuarie 2015 în incinta Bisericii “Isus Salvatorul” din Chișinău. La această sesiune vom avea un grup în care se va face pregătirea învățătorilor care vor preda manualele pentru copii “Doamne, învață-mă să mă rog” (rugăciunea “Tatăl nostru”)  și “Vai, am dat de probleme” (Epistola lui Iacov).

Următoarele conferințe și seminare de pregătire a liderilor vor fi anuntate pe site-ul Moldova Creștină

Cine va coordona proiectul? 

Radu Blendarencu – profesor în cadrul Institutului de Studiu Biblic Inductiv și coordonatorul Facultății de Fotbal la Școala Internațională de Misiune. 

O ofertă specială

Asociația “Învățătură din Cuvânt – Precept Ministries pentru Moldova” va oferi gratuit manualele de studiu biblic oricând va fi desfășurată prima tabără de studiu biblic într-o localitate nouă. 

 

Pentru informații suplimentare

Contactați coordonatorul la adresa de email și telefon: +373 (69) 588427. 

 

Dumnezeu să ne binecuvânteze și să ne ajute în realizarea acestui proiect important.