Este îndreptățit divorțul când căsătoria a avut loc pentru câștigarea unui pariu?

ÎNTREBARE:

Legat de căsătorie în biserică: divorțul nu e acceptat prin Biblie de Dumnezeu. Dar atunci când proaspăta soție observă o schimbare în comportamentul soțului, află că el a mințit-o de la bun început, având gândurile îndreptate către altă femeie, drept dovadă fiind o pungă cu poze ale aceleia în biroul lui și a făcut o căsătorie falsă doar pentru a câștiga un pariu făcut cu colegii, atunci nu e normal ca soția să se despartă de un astfel de soț? Sau trebuie să stea cu un bărbat care a pus pariu pe ea, se gândește la alta și are izbucniri violente!? Aștept răspunsul dvs. Mulțumesc anticipat.

Îmi vine greu să cred că poate cineva să se căsătorească pentru a câștiga un pariu. Știu că se mai căsătoresc unii pentru a profita de starea materială a soției sau a soțului, dar ca să câștige un pariu mi se pare de necrezut. Și apoi, dacă era așa un bărbat de ușuratic ca să se căsătorească pentru un pariu, cred că deja vă părăsea demult și, cum s-a căsătorit, așa și divorța.

Faptul că ați găsit în biroul lui punga cu poze ale altei femei cred că poate fi o problemă și dacă are o pungă cu poze înseamnă că a avut o relație puternică și îndelungată, dar care nu a durat. Fapt este că acum este căsătorit cu Dvs. și alcătuiți o familie.

Da, eu vă sfătuiesc să rămâneți în căsătorie și să faceți tot efortul ca să-i câștigați inima soțului și să-l câștigați pe el pentru Dumnezeu. Nu-i mai ziceți nimic despre pozele acelei femei sau despre pariu. Vorbiți-i lucruri frumoase și purtați-vă cu respect. Citiți cu atenție următorul pasaj din Biblie:

Tot astfel, nevestelor, fiţi supuse şi voi bărbaţilor voştri; pentru ca, dacă unii nu ascultă Cuvântul, să fie câştigaţi fără cuvânt, prin purtarea nevestelor lor, când vă vor vedea felul vostru de trai: curat şi în temere. Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule de aur sau în îmbrăcarea hainelor, ci să fie omul ascuns al inimii, în curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu. Astfel se împodobeau odinioară sfintele femei, care nădăjduiau în Dumnezeu şi erau supuse bărbaţilor lor; ca Sara, care asculta pe Avraam şi-l numea „domnul ei”. Fiicele ei v-aţi făcut voi, dacă faceţi binele fără să vă temeţi de ceva. (1 Petru 3:1–6)

Tare mult vă recomand să faceți rost de cursul de studiu biblic inductiv “Căsătorie fără regrete” și să studiați acest curs cu multă atenție. Apoi, să vă grăbiți să puneți totul în aplicare și am toată credința că veți putea să experimentați o căsătorie fericită cu soțul Dvs. Dacă vi se pare prea greu pentru început manualul care v-am recomandat, începeți cu manualul “Cum să-ți zidești o familie trainică”.  Dumnezeu să vă ajute și să vă dea înțelepciune cum să vă zidiți casa, adică familia, cum este scris:

Femeia înţeleaptă îşi zideşte casa, iar femeia nebună o dărâmă cu înseşi mâinile ei. (Proverbe 14:1)