Este reușită căsătoria cu cineva care nu are talentele tale?

Întrebare:

Pot să accept căsătoria cu un baiat care are aceleași talente ca și mine sau avem puține talente comune?

Miracolul unei căsătorii este că doi oameni total diferiți pot forma o familie. Noi toți venim din culturi diferite, din familii diferite, cu educație diferită, cu caracteristici diferite. Zidirea unei relații implică muncă. În fiecare zi, în familiile noastre muncim să menținem și să dezvoltăm această relație. Hai să vedem ce înseamnă talent.

TALÉNT, talente, s. n. Aptitudine, înclinare înnăscută într-un anumit domeniu; capacitate deosebită, înnăscută sau dobândită, într-o ramură de activitate, care favorizează o activitate creatoare.

Fiecare om are cel puțin un talent, dar nu talentul este criteriul după care ne alegem partenerul, ci caracterul și atitudinea pe care o are față de Cuvîntul lui Dumnezeu. Este foarte important să înțelegem că acest pas, al căsătoriei, este o dată pentru toată viața.

Deci, nu te grabi, dar nici nu desconsidera pe cineva care-L iubește pe Dumnezeu din toată inima, doar pentru că nu are aceleași talente ca și tine. Cînd doi oameni sunt diferiți, pot învăța unul de la altul, se pot ajuta unul pe celălalt. Aici e și frumusețea!