Cum să aduni bani pentru Școala de Misiune? (5 pași)

Întrebare:

Doresc să-mi dedic viața  misiunii și propovăduirii Evangheliei și acum vreau să devin studentă la Școala Internațională de Misiune – Precept Ministries Eurasia. Sunt studentă și pe lângă aceasta am fost alungată de acasă de părinții mei pentru faptul că am ales să-L urmez pe Isus Hristos. Sfătuiți-mă cum aș putea să fac rost de suma necesară de bani ca să pot deveni studentă la această școală și pentru misiunea la care doresc să-mi dedic viața? Știu că Dumnezeu este Acela care se va îngriji și mă va ajuta, dar vreau să știu care este partea mea, ce trebuie să fac eu?

Misiune

Mă bucur să știu că ai înțeles bine voia lui Dumnezeu pentru viața ta și pentru decizia pe care ai luat-o să-ți dedici viața propovăduirii Evangheliei și misiunii. Dumnezeu va onora această decizie și te va ajuta acum să aduni banii necesari și pentru misiunea la care vei merge în viitor. Iată care este partea ta, pașii pe care trebuie să-i întreprinzi singură acum.

1. Adu nevoia ta înaintea lui Dumnezeu

Roagă-te zilnic pentru nevoile financiare pe care le ai și va fi bine chiar să stabilești o zi de post sau poate și mai multe, în care să te rogi în mod specific pentru această nevoie. Dumnezeu ne promite în Scripturi că dacă cerem ceva care este după voia Lui ne va da. Misiunea este după voia Lui, aceasta vrea El să facă toți creștinii. Deci, El îți va da banii necesari și tot de ce ai nevoie ca să devii studentă și apoi să mergi în misiune, cum este scris:

Îndrăzneala pe care o avem la El este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă. Şi, dacă ştim că ne ascultă, orice I-am cere, ştim că suntem stăpâni pe lucrurile pe care I le-am cerut. (1 Ioan 5:14-15)

2. Fă tot efortul financiar personal

Vezi cum poți lucra și aduna bani pentru misiune, căci așa a făcut și apostolul Pavel. Când a venit în orașul Corint, nu avea resurse financiare pentru misiune și a mers să facă corturi ca să câștige pentru nevoile lui și a celor care erau în aceeași echipă cu el. Dar și aceasta a folosit-o pentru misiune, căci s-a oprit să găzduiască la Acuila și Priscila care aveau aceeași meserie ca și a lui Pavel. Astfel, lucrând împreună cu ei, în fiecare zi le-a mărturisit despre Hristos și i-a învățat Cuvântul lui Dumnezeu. Pe perioada aflării în casa lor a făcut din ei ucenici ai lui Hristos și, deci, a făcut misiune la locul de muncă. La plecarea din Corint, Acuila și Priscila l-au însoțit pe Pavel și au mers să planteze biserică în Efes unde s-au mutat cu traiul și toată viața lor și-au dedicat-o misiunii. Astfel, Pavel, neavând bani pentru misiune, a mers să lucreze și a făcut misiune la locul de muncă. Vezi și tu ce poți lucra acum, cât mai ai timp ca să câștigi ceva bani și la locul de muncă să le spui oamenilor despre Hristos și să faci ucenici ai Lui. Și acesta să fie un principiu al tău pentru toată viața: când nu vei avea suport financiar, să cauți de lucru ca să faci rost de suport și la locul de munci să câștigi suflete pentru viața veșnică.

3. Vezi ce poți vinde din lucrurile tale personale

Vara trecută au venit la școala de misiune Andrei și Olesea, care sunt căsătoriți și au doi copii. Ca să poată acoperi o parte din cheltuieli, ei au vândut animalele de pe lângă casă și au venit. Fapta aceasta a lor ne-a mișcat pe toți și chiar la deschiderea Școlii de Misiune am venit cu inițiativa către toți participanții să facem o colectă specială ca să-i ajutăm pe ei la întoarcere să-și poată cumpăra o vacă ca să aibă lapte pentru copiii mici. Vezi dacă ai și tu ceva din lucruri pe care ai putea să le vinzi acum ca să poți investi acești bani în pregătirea ta pentru misiune.

Domnul Isus a spus astfel:

Cereţi, şi vi se va da; căutaţi şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide. Căci oricine cere capătă; cine caută găseşte; şi celui ce bate i se deschide. Cine este omul acela dintre voi care, dacă-i cere fiul său o pâine, să-i dea o piatră? Sau, dacă-i cere un peşte, să-i dea un şarpe? Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru care este în ceruri va da lucruri bune celor ce I le cer! (Matei 7:7-11)

Mântuitorul te învață să fii insistent în rugăciune, dar și în căutare. Bate la ușile oamenilor care pot să te ajute, căci El va răspunde la rugăciunile tale și prin ei. De aceea…

4. Cere ajutorul bisericii tale

Mergi chiar azi la pastorul tău și spune-i despre dorința pe care o ai să devii misionară. Dacă ai o trăire frumoasă și viață dedicată, numai dacă va fi un Diotref, pastorul nu va susține inițiativa ta. Altfel, va dori să te ajute și va motiva biserica să contribuie la nevoia ta și să lucreze împreună cu Adevărul.

5. Spune despre nevoia ta altor creștini

Fă o listă cu toți creștinii pe care îi cunoști. Ca să-ți fie mai ușor, uite în cartea de adrese și așa alcătuiește lista. Apoi, pregătește o scrisoare în care să prezinți concret nevoia ta și trimite această scrisoare la fiecare în parte. Poți să trimiți prin poștă sau la email, sau prin rețelele de socializare. Scrie în acel mesaj despre dorința ta, despre viziunea și planurile tale de viitor și de ce ai hotărât să mergi la această școală. Serghei din Siberia a absolvit școala noastră și anul acesta va fi pregătit să devină profesor la școală. În fiecare an când aduna banii necesari pentru școală și bilet la avion, el cerea permisiunea pastorilor și apoi vizita toate bisericile din regiunea Tomsk unde făcea o prezentare despre lucrarea lui, despre școala de misiune și despre nevoile lui financiare pentru pregătire. Astfel, bisericile nu doar i-au oferit ajutor financiar, dar au cunoscut bine lucrarea pe care o face și s-au rugat pentru el continuu. El și-a asigurat și un temeinic suport în rugăciune din partea sfinților. Dumnezeu l-a binecuvântat în toate privințele, căci a însușit bine toată materia și are multă binecuvântare în lucrarea de misiune pe care o face acum.

Mai citește o dată cu atenție acest mesaj și apoi fă un plan concret, cu persoane concrete și termeni concreți. Începe să acționezi, căci timpul este scurt și școala începe la data de 21 iunie. Mă rog să te ajute Domnul în dorința ta și să-ți dea toate resursele necesare. Te așteptăm la Școala Internațională de Misiune – Precept Ministries Eurasia ca să te pregătim la una din cele patru facultăți (Taekwon-Do, Fotbal, Fitness și Media). Acolo îți vom oferi cunoștințele și deprinderile necesare ca să poți face misiune rodnică în țara ta sau oriunde te va trimite Dumnezeu.