Alte 412 semnături pentru puritate în Sudul Moldovei

412 tineri și adolcenți au luat decizia de a-și păstra puritatea până la căsătorie în urma desfășurării proiectului ”Dragostea Adevărată Așteaptă”, pe parcursul lunii aprilie curent, în una din regiunile de Sud ale Moldovei.

 

Proiectul a fost desfășurat în 6 instituții, 20 de clase gimnaziale și liceale și a fost încurajat și apreciat de către profesori și diriginți de clasă, susținând că prin abstinență vom avea o societate mai bună și mai curată. Alții au fost de părere că subiectul cu privire la relațiile sexuale a fost abordat în mod explicit, scoțând în evidență problema generației de astăzi.

Unul dintre directorii de școală s-a pronunțat, pe marginea subiectului despre relațiile sexuale înainte de căsătorie și promovarea prezervativului ca metodă de protecție, astfel:

”Dacă îi lăsăm pe tineri și pe adolescenți cu soluții ieftine de protecție, e ca și cum i-am împinge noi înșine în practicarea relațiilor sexuale”.

Tinerii au venit cu întrebări dintre cele mai personale, cum ar fi:

”Ce să fac dacă prietenul meu m-a părăsit pentru alta?”

Domnișoara în cauză a fost încurajată de către prezentatori să decidă ea însăși ce fel de persoană dorește să fie – ”o fată cinstită” sau ”una de stradă”.

Chiar dacă sunt de acord cu faptul că relațiile sexuale nu sunt permise înainte de căsătorie, unii tineri au încercat să se eschiveze sub cunoscuta frază ”așa e lumea de azi” care face presiuni asupra fiecărui individ în parte. Aici, tinerii au fost avertizați că deciiziile pe care le iau acum le va marca viitorul, iar ceea ce gândesc astăzi, aceea vor deveni în ziua de mâine. De asemenea, elevii au fost încurajați prin numărul mare de persoane care deja au semnat legământul de puritate până la căsătorie.

Elevii au rămas profund impresionați de mesajul lecției, precum și încurajați de faptul că li se poate oferi a doua șansă, o șansă de iertare pentru acei tineri dintre ei care au cedat ispitei și presiunilor.