5 recomandări de cărți cu ocazia Zilei Internaționale a Cărților pentru Copii

Din 1967, la 2 aprilie este celebrată în toată lumea Ziua Internațională a Cărților pentru Copii. Acesta este un motiv în plus pentru a-i captiva pe cei mici, mai ales în aceste vremuri de carantină, pentru majoritatea, cu adevărat dificile.

Iată 5 recomandări de manuale de studiu biblic inductiv  pentru copii.

CUM SĂ DEVII CAMPIONUL LUI DUMNEZEU
Caută să câștigi medalia de aur! Alătură-te lui Manu, Moni, Rex și celorlalți membri ai echipei naționale, într-o tabără sportivă de vară! În timp ce te antrenezi pentru fiecare eveniment și concurezi pentru medaliile de aur, argint și bronz, vei descoperi învățături care schimbă viața, pe care apostolul Pavel le-a scris tânărului său prieten Timotei. De asemenea, aici vei afla: (1) cum poți fi un adevărat campion al lui Dumnezeu, (2) cum poți transmite Evanghelia altora, la fel ca o ştafetă într-un concurs sportiv şi (3) cum să învingi obstacolele și să sfârșești alergarea, ca să câștigi premiul. Dumnezeu ți-a pus la dispoziție tot ce ai nevoie pentru a deveni campionul Lui. Poți câștiga medalia de aur pentru Dumnezeu!

AVRAAM – EXPLORATORUL CURAJOS
Copii vor învăța de la Avraam, unul din eroii credinței, cum pot să aibă și ei o viață de credință vie și adevărată, încrezându-se în promisiunile lui Dumnezeu. Prin acest curs vor învăța de la „părintele credinței ” multe lecții de viață și cum să acționeze în situații specifice ale vieții, având încredere în Dumnezeu și-n promisiunile Lui. Cursul explică foarte bine legătura dintre cele 3 legăminte de bază: Avraamic, Vechiul și Noul legământ și îndeamnă, pe cei ce studiază, la nașterea din nou.

IOSIF – UN OM EXTRAORDINAR A LUI DUMNEZEU
În acest curs copiii învață să desfășoare cercetări asupra unui personaj istoric. Prin cercetările efectuate, copiii vor ajuta la publicarea unei cărți de desene animate în New York despre viața acestui personaj. Iosif, tânăr cu un caracter integru ce nu a mers la compromis niciodată, va învăța copiii, prin exemplul său lăsat în istorie, cum să facă lucrări extraordinare alături de Dumnezeu. Într-o lume plină de tentații spre lucruri rele, copiii au nevoie de astfel de modele pentru a rămâne cu un caracter frumos, indiferent de comportamentul și îndemnurile celor din jur.

DOAMNE, CUM TE NUMEȘTI?
În timp ce îi ajuți pe Max, pe Molly și pe grozavul lor copoi, Sam, vei descoperi că dintre numele lui Dumnezeu fac parte următoarele: Creatorul, Cel care poartă de grijă și Păstorul. Dar El mai are și alte nume. În Genesa, în Psalmi, în Daniel, în Ioan și în alte cărți din Biblie vei citi relatări extraordinare despre celelalte nume ale Sale. De asemenea, te vei bucura să descifrezi mesaje secrete și să participi la alte activități în timp ce înveți cine este Dumnezeu și ce face El. Ce ocazie uimitoare de a învăța multe adevăruri despre Dumnezeu!”

CUM SĂ STUDIEM BIBLIA 
Psst! Vrei să dezlegi o enigmă?! Caţără-te în căsuţa din copac, care aparţine agenţiei „Detectivii M şi M”, şi lasă-i pe Mihai, Maria şi copoiul Rex să te conducă printr-un curs de pregătire de şase săptămâni destinat „detectivilor inductivi”. Agenţia are o mare enigmă de dezlegat – enigma descoperirii de către tine însuţi a ceea ce spune Cuvântul lui Dumnezeu. Uau! Asta seamănă a aventură!
Fiind parte a echipei, îţi vei dezvolta deprinderile astfel încât să poţi şti ce spune Biblia, să înţelegi ce înseamnă aceasta şi s-o aplici în viaţa ta – toate acestea de unul singur. Nu este extraordinar acest lucru? Prin urmare, ia-ţi pălăria de detectiv, apucă lupa şi începe descifrarea mesajelor secrete, rezolvă puzzle-urile pentru a da de urme, urmăreşte-l pe un suspect şi chiar stai de vorbă cu martori oculari!

Dacă vrei să faci rost de unul din aceste cursuri, precum și de alte materiale de studiu biblic inductiv, le poți comanda la nr. de telefon +373 69966779 sau la adresa de email info@precept.md

Închei cu un verset din Proverbe 22:6

„Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea”.

Investește în copilul tău! Investește în veșnicia lui!