Ziarul Liber a ajuns la ediţia 100

Echipa Ziarului Liber sărbătoreşte un eveniment deosebit – am ajuns la tipărirea ediţiei 100. Aceasta este o mare realizare pentru noi si iată de ce.

A început acest ziar din dorinţa să aducem un element nou în mass-media – promovarea valorilor creştine, naţionale şi general umane. Nu că ar fi aceasta un lucru nou pentru presă, dar se pare că în ultima vreme, sub diferite pretexte, lucrurile de multe ori sunt prezentate astfel încât chiar uneori afectează grav unele valori.

Lucrul acesta nu poate fi realizat fără o echipă de jurnalişti integri care vin să prezinte adevărul şi care sunt credincioşi acestor valori care sunt credinţa, neamul, familia, dreptatea, etc. De aceea, cu mai mulţi ani în urmă, am prezentat această viziune la un grup de tineri pe care i-am motivat să înveţe jurnalism. Astfel, ei au mers la diferitele Universităţi să-şi facă studiile şi fiind încă studenţi la primul an au fondat Ziarul Liber şi au început să scrie, fără să aibă un oficiu, resursele necesare sau vreo remunerare. Şi aşa au scris până în ziua de azi. Mare le-a fost mirarea multora din cei care au fost intervievaţi când au aflată că nu aveam un oficiu, un sponsor şi că jurnaliştii toţi activează în bază de voluntariat.

Cu prilejul acesta, vreau să-mi exprim mulţumirea faţă de fiecare din ei pentru aportul adus. În calitate de redactor-şef, Ionel Druţă a depus mult efort la înregistrarea ziarului şi cu coordonarea până acum. Radu Blendarencu şi Ludmila Deliu sunt cei care au realizat cel mai mare număr de interviuri cu diferite personalităţi. La compartimentul social au contribuit cu articole Ecaterina Stepaniuc, Alina Druţă, Felicia Djugostran, Tatiana Cioconari. Mulţumesc editorilor Rodica Filat, Tatiana Colesnic, Valentina Stepaniuc şi Aurica Guzun. Maria Bânzari şi Lenuţa Blendarencu au făcut machetarea ziarului. În ultima vreme s-au implicat mult Alexei şi Oxana Tentiuc, Doina Bârsan şi Sergiu Filat care au scris articole interesante. Mulţumesc şi soţiei mele Anastasia care a scris articole practice. Mulţumesc contabililor Ciprian Sarivan şi Profira Gradinaru. Sunt încă mulţi alţii prin eforturile cărora am putut să ajungem până la acest număr 100 al Ziarului Liber.

Le mulţumesc cititorilor fără care nu făcea sens ziarul nostru şi de asemenea, le mulţumesc tuturor celor care au contribuit prin interviuri, articole, întrebări, critici şi sugestii ca să putem face ziarul interesant şi practic.

Nu pot să nu mulţumesc membrilor Bisericii „Bunăvestirea” pe care o păstoresc pentru aportul mare pe care îl au la tipărirea ziarului şi care prin eforturile lor fac să ajungă săptămânal ziarul la un număr de 1500 cititori.