Zece motive să participi la sesiunea de iarnă a Institutului de Studiu Biblic Inductiv din Moldova

În ultimii 14 ani, în fiecare iarnă, imediat după ce am sărbătorit începerea anului nou am desfășurat câte o sesiune a Institutului de Studiu Biblic Inductiv din Moldova. Anul acesta se va desfășura din nou sesiunea în perioada 2-11 ianuarie și iată câteva din beneficiile pe care le vor avea participanții: 

1. Profesorilor, care predau în cadrul Institutului de Studiu Biblic Inductiv, și absolveților programului de nivel I (9 sesiuni) eu le voi preda cu bucurie Epistola II a lui Pavel către Corinteni în baza cursului “Doamne, dă-mi o inimă dedicată Ție”. Tot cu acest grup vom studia și un curs de păstorire practică

2. Cei care sunt studenți în prezent și au mai trecut sesiuni anterior, vor studia cu soția mea Anastasia cartea prorocului Daniel și un curs de Istorie a poporului Israel în cadrul căruia va fi pus accentul pe principii de conducere. Nu uitați să aduceți cu voi la control lucrările individuale și 5 manuale completate ale studenților cărora le-ați predat până acum în grupele voastre sau individual. 

3. Toți doritorii să devină studenți ai Institutului de Studiu Biblic Inductiv din Moldova au o frumoasă ocazie să se înroleze acum pentru că începem un grup nou în care va fi predată o introducere în metoda inductivă de studiere a Bibliei și Evanghelia după Ioan în baza cursului “Dumnezeule, exiști?” de Kay Arthur. Studenții din acest grup vor face și o privire de ansamblu a Epistolei II a lui Pavel către Timotei și vor învăța principii practice de evanghelizare și ucenicie pe care le vor putea pune în aplicare la întoarcere în biserica și localitatea lor prin formarea unui grup de studiu biblic în care vor fi invitați preponderent persoanele evanghelizate de ei. Pentru admitere la institut este absolut necesar ca fiecare candidat să fie botezat prin credință, membru al bisericii, să nu fie pus la disciplină și să aibă o recomandare din partea păstorului. 

4. Dacă nu întruniți nici una din condițiile de la primele trei puncte, tot veți putea beneficia de această sesiune pentru că va fi format un grup care nu va face parte din cadrul institututului, dar în aceeași perioadă și în același local vor studia Evanghelia după Ioan în baza cursului “Dumnezeule, exiști?” de Kay Arthur

5. În fiecare seară vom avea un timp de mărturii în cadrul căruia participanții la sesiune vor împărtăși experiențele lor de a face evanghelizare, ucenicie, misiune, plantare de biserici. Prin aceste mărturii vei primi motivare, încurajare, viziune și învățătura din experiența altora. Vei avea și tu posibilitatea să împărtășești altora despre lucrarea pe care o faci în Evanghelie. 

6. În fiecare zi voi împărtăși studenților principii și sfaturi practice de planificare și organizare care ne pot face mai eficienți în slujire. Cei care au participat la sesiunea  Misiologie știu la ce mă refer și îi invit să scrie la comentarii ce au învățat și cum le-au folosit sfaturile primite. 

7. Așa cum am făcut și în anii precedenți, voi da lucrări practice prin care voi ajuta pe fiecare participant să-și facă o evaluare a lucrării din 2013 și să-și formeze viziunea și planifice lucrarea pentru 2014. 

8. Din prima zi vom identifica echipele care se vor aduna acolo, după lucrările care le fac și vom învăța cum putem să întărim echipele și să să le facem mai eficiente și cum putem ajuta la formarea noilor echipe pentru lucrare și la colaborarea între aceste echipe. Dacă nu faci încă parte dintr-o echipă care să facă misiune, cu siguranță că pe parcursul sesiunii te vei regăsi într-o echipă

9. În fiecare an am avut mulți sportivi și anul acesta nu facem excepție, căci împreună cu instructorii de Taekwon-Do și antrenorii de Fotbal vor veni și studenții școlii de misiune prin sport ISCS. Sala sportivă și stadionul de afară ne așteaptă și ne rugăm să ne dea Dumnezeu un timp frumos și potrivit pentru antrenamente. Radu Blendarencu va conduce antrenamentele de fotbal, iar eu pe cele de Taekwon-Do în baza tendințelor și greșelilor observate la ultimele competiții naționale și internaționale. Fiindcă voi pune accent pe compartimentul sparring, nu uitați să vă luați tot echipamentul de protecție, dobocul (chiar doua nu vor strica). Dar, să luați și îmbrăcăminte călduroasă ca să putem face antrenamentele și afară în zăpadă.  

10. Vei avea o părtășie frumoasă și rugăciune timp de 10 zile cu tineri și tinere, adolescenți și adolescente și lucrători în Evanghelie care îl iubesc pe Dumnezeu și-I slujesc cu toată dedicarea și pasiunea. 

Sesiunea se va desfășura în localul sanatoriului “Bucuria-Sind” din localitatea Vadul lui Vodă și prețul de participare este de 2000 lei pentru acoperirea cheltuielilor de cazare, mâncare și materialele de studii. Nu uitați să vă luați Biblia, pixuri, caiete, creioanele colorate și, dacă aveți, de mare folos vă va fi și computerul, mai ales dacă aveți instalate pe el programe de studiere a Bibliei cum sunt BibleRo, TheWord, Accordance, OliveTree, Bzoom, sau altele. 

Pentru înscriere vă rugăm să ne contactați cât mai curând la telefonul 069966779 sau la email. Dumnezeu să vă binecuvânteze și vă așteptăm cu bucurie.