Vrem să ridicăm calitatea învăţămîntului

Sâmbătă, 12 aprilie, aşa cum a fost anunţat anterior pe acest portal, în incinta Complexului Creştin “Sfânta Treime” a avut loc conferinţa republicană a profesorilor cu subiectul “Cum să motivezi pe cei ce învaţă?”

La conferinţă au venit participanţi din diferite raioane ale ţării printre care cei mai mulţi sunt profesori din şcolile publice, apoi învăţători ai Cuvântului lui Dumnezeu, antrenori de sport, profesori de limbă Engleză şi părinţi care au dorit să cunoască cum să-şi motiveze copiii la învăţătură.

Conferinţa a fost o discuţie foarte interactivă pentru că eram conştienţi că în sală erau profesori care au adus cu ei o foarte bogată experienţă care fiind împărtăşită, pusă împreună şi sistematizată, va ajuta pe fiecare să devină un mai bun motivator.

La început am discutat despre importanţa motivării, despre consecinţele lipsei de motivare sau a unei motivări făcute prost şi am căutat să vedem care sunt cauzele unei apatii în creştere faţe de învăţătură din partea copiilor şi a studenţilor. În cele din urmă am ajuns la concluzia că este o mare criză de caractere model, de oameni a căror exemplu ei ar dori să-l urmeze.

Apoi, am studiat împreună câteva pasaje din Cartea Proverbelor lui Solomon şi din Evanghelia după Ioan care ne-am arătat adevăruri profunde şi foarte practice ca să putem fi mai buni motivatori în viitor.

La încheiere, participanţii au spus că conferinţa a fost o motivare pentru ei să devină în toate lucrurile modele pentru elevi şi studenţi şi ca să dea o mai mare importanţă motivării eficiente.

De asemenea, am menţionat despre marele deficit de cadre didactice pe care îl avem în ţară şi am hotărât cu toţii să motivăm pe elevii care absolvesc şcoala să meargă şi să înveţe pedagogie ca să împlinească această mare nevoie a naţiunii. Dumnezeu să ne ajute la aceasta.