Cum să te eliberezi de vina gândurilor rele?

Întrebare:

Recent am căzut în niște datorii extrem de mari și mă rugam ca Dumnezeu să mă scoată din ele și, tot rugându-mă, mă gândeam la ce aș putea să renunț numai ca Dumnezeu să mă scape. Am început să enumăr mai multe lucruri dragi mie, dar tot nu mă puteam decide și nu doream să renunț la ele. Printre acestea am zis și faptul că primul meu copilaș să nu se nască, aceasta e similar cu faptul că îmi dau consimțământul la moartea lui. Ca toate lucrurile precedente, pe loc m-am răzgândit și nu puteam înțelege cum a putut să-mi apară acest gând. Mă frământam foarte mult din aceasta cauză și mă rugam fierbinte ca Domnul să mă ierte, totuși nu am pace. Mă întreb dacă Dumnezeu mă va pedepsi pentru aceasta, pentru că se zice să fim atenți la ce ne dorim, pentru că Dumnezeu aude. Cineva mi-a arătat pasajul Numeri 30:10-15, credeți că e real? Așa mă tem să-i zic soțului, mai ales că iubește mult copilașii și e împotriva avortului sub orice formă. Pe de altă parte, credeți că Dumnezeu va putea să mă ierte și să nu mă pedepsească, așa cum este scris?

Dragă soră, îmi pare rău de gândul care v-a venit și de situația pe care o aveți, dar să nu credeți că sunteți singura căreia încearcă cel rău să-i dea gânduri rele și de moarte. Nu are nicio legătură pasajul din Numeri 30:10-15 cu situația pe care mi-ați desris-o, pentru că în acest text se vorbește despre o juruință pe care a făcut-o o femeie fără știrea bărbatului ei și nu despre un gând care i-a trecut prin cap și de care îi pare rău.

Nu mai întrețineți gândul care v-a venit și de care sunteți sigură că este împotriva lui Dumnezeu și nu trebuie să-l mai întrețineți nici cu acest simțământ de vinovăție pe care îl aveți. Iată ce ne spune Dumnezeu cu privire la gândurile care vin în mintea noastră:

Măcar că trăim în firea pământească, totuşi nu ne luptăm călăuziţi de firea pământească. Căci armele cu care ne luptăm noi nu sunt supuse firii pământeşti, ci sunt puternice, întărite de Dumnezeu ca să surpe întăriturile. Noi răsturnăm izvodirile minţii şi orice înălţime care se ridică împotriva cunoştinţei lui Dumnezeu, şi orice gând îl facem rob ascultării de Hristos. (2 Corinteni 10:3–5)

Mintea Dvs., ca și mintea oricărui om, izvodește gânduri și mintea este un teren de bătălie de care noi trebuie să fim atenți. Dacă a izvodit mintea gândul să vă avortați copilul, înseamnă că nu ați vegheat undeva. Acum însă nu mai trebuie să vă apăsați și toată ziua să întrețineți acest gând, care astfel va deveni ca o înălțime și o întăritură a vrăjmașului în mintea Dvs. Nu mai întrețineți acel gând, ci răsturnați izvodirile minții prin cunoașterea lui Hristos. Faptul că v-ați dezis de acest gând este tocmai o dovadă că ați ales să-l faceți rob ascultării de Hristos și bine ați făcut. Mulțumiți-I Domnului pentru această biruință și nu mai stați să vă apăsați de vină, ci mai bine vegheați să nu mai ridice Satana în mintea Dvs. nici acest gând, nici altul, care să fie împotriva cunoștinței lui Dumnezeu. Trebuie să vă hotărâți un filtru al gândirii, așa cum este scris în Epistola către Filipeni:

Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească. (Filipeni 4:8)

Cunoștința lui Dumnezeu vă va proteja mintea de orice gânduri rele și va zădărnici planurile Satanei de a vă cuceri mintea și de a ridica întărituri, ca cea pe care a reușit să o ridice cu gândul despre avort și apoi cu simțământul de vină pe care îl aveți acum, căci tot o întăritură de a lui este. Studiați zilnic și profund Sripturile ca să aveți mintea liberă și puternică în această luptă spirituală. Apropo, vă recomand să faceți rost de cursul “Doamne, învață-mă să fiu biruitor în lupta spirituală” de Kay Arthur, căci acest curs vă va ajuta enorm în situația și lupta pe care o duceți.