(VIDEO) La ce se referă fraza „când va veni ce este desăvârșit” din 1 Corinteni 13:10?

După ce am răspuns la o întrebare din capitolul 13 din Epistola  către Corinteni, mi-a fost adresată o altă întrebare. O pesoană zice că ar fi auzit o altfel de interpretare a versetului 10, în care este scris:

dar, când va veni ce este desăvârșit, acest „în parte” se va sfârși. (1 Corinteni 13:10)

În mesajul trecut mi-a fost adresată întrebarea „Ce este acest „în parte” care se va sfârși?”din 1 Corinteni 13:10 și am explicat că se referă la darurile duhovnicești. În tot segmentul acesta, capitolul 12, 13 și 14 din 1 Corinteni se vorbește despre darurile duhovnicești. În capitolul 12 se vorbește despre principii care se aplică la toate darurile, în capitolul 13 despre cât de important este ca toate aceste daruri să izvorască din dragoste și să fie aplicate cu dragoste și în capitolul 14 se vorbește în mod particular despre darul prorociei și vorbirii în alte limbi. Fratele care mi-a adresat întrebarea a spus că a auzit că unde este scris „când va veni ce este desăvârșit”, acest desăvârșit s-ar referi la Noul Testament, care la momentul când a scris apostolul Pavel încă nu era scris. Acum, zice că din moment ce a venit acest desăvârșit, care este Noul Testament, nu mai este nevoie de darul prorociei și de darul vorbirii în alte limbi.

Dragii mei, vreau să vă spun că nu putem să interpretăm în nici într-un caz în felul acesta. Deci, când va veni ce este desăvârșit, nu se referă nicidecum la faptul că a fost completat Noul Testament, a fost dată toată revelația lui Dumnezeu și tot Cuvântul lui Dumnezeu. Este adevărat că Cuvântul lui Dumnezeu este desăvârșit, dar în textul acesta particular nu se referă la aceasta. Când spune „când va veni ce este desăvârșit, acest în parte se va sfârși” se referă la momentul când vom fi cu Domnul Isus Hristos. Și iată de ce spun aceasta, căci apostolul Pavel spunea:

Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil; gândeam ca un copil, când m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc. Acum, vedem ca într-o oglindă, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea faţă în faţă. Acum, cunosc în parte; dar atunci, voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin. (1 Corinteni 12:11-12)

Apostolul Pavel se referă la toate darurile acestea duhovnicești. Prin slujba tuturor darurilor, noi Îl vedem acum pe Hristos ca într-o oglindă, în chip întunecos. Oglinda aceasta înainte nu era cum o avem noi acum, ci era o bucată de argint lustruit, prin care nu vezi imaginea bine. În limba rusă este tradus „сквозь тусклое стекло”, dar atunci Îl vom vedea față în față. Acum noi cunoaștem în parte despre Dumnezeu și prin toate darurile acestea duhovnicești noi contribuim puțin câte puțin ca să-L cunoaștem în parte. Acum cunoaștem în parte, dar atunci vom cunoaște deplin.

Cei care spun că aceasta se referă la Sfânta Scriptură și atunci darurile duhovnicești, cum ar fi prorocia, au fost anulate, nu este adevărat. Dacă credem așa, înseamnă că și darul cunoștinței și multe alte daruri duhovnicești tot au fost anulate. Nu, nicidecum. Noi credem că toate darurile care au fost date bisericii, ele funcționează acum în Trupul lui Hristos și vor funcționa până la venirea Lui.

Pentru a cunoaște mai multe adevăruri despre darurile duhovnicești, îți recomand manualul de studiu biblic inductiv „Darurile Sprirituale”. În acest manual fiecare dar spiritual este abordat în parte, astfel ai șansa să înțelegi însemnătatea și importanța fiecărui dar în Trupul lui Hristos. Doritorii de a procura acest manual ne pot contacta la nr. de telefon (+373) 067629102.