Ce este acest „în parte” care se va sfârși? (1 Corinteni 13:9-10)

Întrebarea pe care am primit-o recent ține de darurile duhovnicești și sună în felul următor:

Vă rog frumos dacă aveți puțin timp să-mi explicați versetele 1 Corinteni 13:9-10. Despre cine vorbește apostolul Pavel cînd zice “acest în parte”?

În capitolele 12, 13 și 14 din Epistola I către Corinteni apostolul Pavel abordează subiectul darurilor spirituale. Fiecare creștin odată cu Duhul Sfânt primește daruri duhovnicești ca să poată sluji în Trupul lui Hristos care este Biserica. Darurile sunt diferite și nici un creștin nu are toate darurile sau toți creștinii să aibă unul și același dar. Duhul Sfânt le împarte aceste daruri cum dorește El și toate sunt importante pentru zidirea Bisericii. În biserica din Corint s-au început anumite conflicte pe acest fundal, căci unii spuneau că darurile lor sunt cele mai importante și disprețuiau pe alții care aveau alte daruri. De aceea, apostolul Pavel a abordat cu multe detalii acest subiect și în capitolul 13 scrie că dacă nu avem dragoste, atunci darurile spirituale nu ne mai ajută nici pe noi și nici pe alții, căci motivația devine cu totul greșită. În acest context a spus și versetele despre care mă întrebați:

Căci cunoaştem în parte şi prorocim în parte; dar, când va veni ce este desăvârşit, acest „în parte” se va sfârşi. (1 Corinteni 13:9-10)

Expresia “în parte” din aceste versete se referă tocmai la faptul că nu avem toți aceleași daruri, ci avem daruri diferite. În parte din noi avem darul cunoștinței. În parte sau o parte avem darul proorociei, alții au darul ajutorărilor, alții credința etc. Deci, darurile le avem în parte, nu le avem toți pe aceleași. Și darurile acestea sunt necesare ca să ne slujim unii altora până va veni Domnul Isus Hristos și va avea loc învierea noastră și răpirea sfinților. După aceea vom fi totdeauna cu El și nu va mai fi nevoie de toate aceste “în parte”, adică de darurile duhovnicești pe care le avem acum și ne slujim acum unii altora cu ele.

Vă recomand să faceți rost de cursul “Darurile spirituale” și să-l studiați. Dacă veți contacta administratorii site-ului nostru, vă vor direcționa într-un grup unde se studiază acest curs sau poate chiar se va forma un grup cu persoanele noi care vor dori să studieze. După înscriere veți primi cartea prin poștă și apoi veți studia cursul în grup, prin Skype, dacă nu aveți astfel de grupe în orașul Dvs.

Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă ajute să vă identificați darurile spirituale ca să slujiți cu ele într-un mod plăcut lui Dumnezeu și să contribuiți la zidirea Bisericii.