(VIDEO) De ce Dumnezeu vorbește despre Sine la plural?

Întrebare:

Am o întrebare grea de tot pentru dvs. Eu nu i-am găsit răspuns și poate că Tatăl nici nu a vrut să ne încarce cu anumite explicații privind anumite lucruri, dar totuși El face referire la acestea. Am observat că Tatăl vorbeste despre El Însuși la plural. Mai mut de atât, din Sfintele Scripturi reiese că Tatăl are parte bărbătească și parte femeiască. Cum să înțeleg?

Așa este, Dumnezeu în Biblie de mai multe ori vorbește despre Sine la plural. Spre exemplu Geneza 1:

Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.” (Geneza 1:26)

Vă invit să urmăriți explicația în acest video:

 

ELOHIM – Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul și Dumnezeu Duhul Sfânt

Vechiul Testament a fost scris în limba ebraică. Numele folosit în textul din Geneza 1:26 este ELOHIM. EL este un prefix folosit pentru a indica la Dumnezeu. HIM este terminația de la plural în limba ebraică, dar este ceva diferit în limba ebraică. În limba română avem numărul singular și plural, pe când în ebraică, pe lângă singular și plural, este și dualul. Deci, este terminație diferită în ebraică pentru singular, dual și pentru plural, care începe de la 3.

Acest nume, ELOHIM, este primul nume prin care Dumnezeu Se prezintă în Biblie și acesta înseamnă Dumnezeu în trei persoane. Omenește este greu să înțelegem lucrul acesta, iată de ce unul din marii teologi a spus că dacă încearcă cineva să înțeleagă cu mintea doctrina despre Sfânta Treime, atunci este în pericol să-și piardă mintea, dar dacă o neagă, atunci este în pericol să-și piardă mântuirea. Dacă este negată această doctrină, este negată natura lui Dumnezeu. Dumnezeu este o ființă în trei persoane: Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul și Dumnezeu Duhul Sfânt. Aceasta este o învățătură de temelie, de bază a Bibliei. Vă invit să ascultați și această emisiune în care am explicat ce spune Biblia despre Sfânta Treime:

Este Dumnezeu parte bărbătească și parte femeiască?

Nicăieri în Biblie nu este prezentat acest lucru. Dumnezeu totdeauna vorbește despre Sine la genul masculin.

Vă recomand cursul ”Doamne, vreau să Te cunosc”. Acest curs prezintă bine toate numele sub care Se descoperă Dumnezeu în Biblie și te ajută mult acest curs să-L cunoști pe Dumnezeu, natura, caracterul și lucrarea Sa. Este primul curs de studiu biblic inductiv pe care l-am studiat eu și l-am studiat cu foarte mare entuziasm. Mi-a luat 2 zile și 2 nopți să-l studiez. Vă recomand să-l procurați și să-l studiați. La Biserica ”Buna Vestire” din Chișinău în fiecare duminică la orele 14:00 îl puteți găsi în vânzare.

De asemenea, vă recomand să vă alăturați studiului nou pe care l-am început cu Biserica ”Buna Vestire” (str. Ciocârliei 2/8) la serviciile de joi seara, 18:00, despre Domnul Isus Hristos. Studiem cursul recent tradus ”Experimentează atingerea lui Isus”. Vă invit să vă alăturați studiului, iar dacă locuiți departe, vă puteți încadra în unul din grupele de studiu biblic pe care le avem prin skype. Contactați-ne pentru aceasta la adresa de e-mail: contact@moldovacrestina.md sau pe facebook.