Vești despre situația din Nepal de la misionarii din Moldova

Am primit acest mesaj de la sora Tanea Chaudary (Colesnic), soția lui Ajay. Tatiana a plecat cu mai mulți ani împreună cu Valentina Curbet și au început lucrarea “English for a New Life” în această țară, pregătind profesorii și traducând manualul în limba nepali. Tatiana este căsătorită cu Ajay, slujitor al bisericii și absolvent al Institutului de Studiu Biblic Inductiv din Nepal. Ei locuiesc în Kathmandu și coordonează lucrarea Institutului din această țară. În prezent Tatiana se află în Moldova și se pregătește să plece înapoi în Nepal. Am hotărât să împărtășesc cu toți credincioșii care citesc acest portal mesajul Tatianei ca să știm mai bine cum este situația, să ne rugăm specific și să ajutăm cu ce vom putea. 

Pace, fratele Vasile și sora Năstica! Cu lacrimi în ochi am primit vestea despre cutremur. Ajay îmi scrisese și mi-a spus că el și toată familia lui sunt bine. Toți erau în biserici, căci sâmbăta e ziua când merg la biserică. Vineri au avut seminar și Ajay a predat și sâmbătă, după serviciul divin, urma să continue seminarul. Nimeni nu a pățit nimic, dar s-au speriat foarte tare. Nu este conexiune și Ajay nu a putut da de toți studenții și cunoscuții. Nici electricitate nu este și nici legătură de internet. Acasă avem baterie și el își încarcă telefonul de la ea și astfel îmi mai scrie câteva rânduri. În timp ce îmi scria dimineața iarăși a avut loc cutremur. În total de 62 de ori a fost cutremur în Nepal, dar în Kathmandu de 28 de ori. Oamenii sunt foarte speriați, stau în câmp. 

 

 

 

 

Alții care au pierdut casele stau în corturi. 

 

 

 

Din cei care au venit la sesiune parcă nu sunt răniți, dar avem vești rele din Sindupalchok unde am avut și tabără și evanghelizare și am avut și studenți la sesiune. Toată regiunea Sindupalchok este distrusă. Toate casele distruse. Această regiune cu ceva timp în urmă suferise ți mari inundații.  

 

 

 

 

Casa unde stăm noi nu a suferit, doar ca are multe fisuri. Drumurile sunt distruse, mai ales regiunea unde se reparase recent drumurile. Oamenilor li se acordă ajutor afară în câmp. Din motiv că tot mai vin valuri de cutremur medicii au scos pacienții afară. 

 

Shyam și Amrita sunt bine, doar că am înțeles că un frate de a lui Shyam e rănit la picior. Veronica și Vlad Chicuș și fetița lor sunt bine. Acum, din motivul că sunt mulți, se presupune că ar putea veni o ciumă.

 

Vă rog să vă rugați pentru aceasta și pentru toți cei care au suferit, pentru protecția lor și pentru ca Evanghelia să înainteze cu putere în aceste împrejurări. Domnul să aibă milă. 

Mulțumim pentru rugăciuni.

Tania