Trebuie fata creștină să ierte pe violatorii săi și să-și retragă declarația de la poliție?

Întrebare:

Într-o seară, pe când mă întorceam de la muncă, s-a oprit o mașină din care au ieșit câțiva băieți și m-au forțat să merg cu ei. După aceea m-au dus în afara localității și acolo toți ei și-au bătut joc de mine și m-au lăsat în câmp. Durerea mea este fără margini și părinții mei, când au aflat, au rămas cu inimile distruse. La îndemnul lor am mers și am declarat la poliție. Violatorii au fost reținuți și acum ei vin și pun presiune asupra mea ca să-i iert și să-mi retrag declarația de la poliție. Au venit la noi acasă și unii conducători din biserică și mi-au spus că trebuie să-i iert și să-mi retrag declarația de la poliție. Eu vreau să-i iert pe acești băieți, dar pe lângă faptul că îmi vine foarte greu să fac aceasta, gândindu-mă la durerea pe care mi-au provocat-o și la viitorul meu distrus, nu văd să fie la ei un regret pentru fapta făcută, ci mai degrabă o încercare să scape de pedeapsa pe care o merită. Mă tem că dacă îmi voi retrage declarația ei vor fi eliberați și apoi vor proceda tot așa mai departe și cu mine și cu alte fete, iar alții ca ei vor rămâne încurajați să violeze, crezând că vor scăpa nepedepsiți. Ajutați-mă să procedez corect în această situație. Sfătuiți-mă ce să fac? 

Dragă soră, sunt foarte îndurerat de ceea ce ți s-a întâmplat și mă rog să-ți dea Domnul mângâiere și vindecare inimii tale după ce ai trecut prin această groaznică experiență a violului. Să știi că ai procedat corect, mergând la poliție să depui declarația despre viol și în niciun caz nu trebuie să ți-o retragi. Nicio fată care a fost violată și a depus declarație la poliție nu trebuie să-și retragă cererea. Iată de ce.

88756521046_viol_33886400

Dacă violatorii au făcut așa o faptă groaznică și acum îi așteaptă închisoarea, este evident că motivul principal pentru care vin și încearcă să te convingă să-ți retragi cererea este frica pe care o au pentru pedeapsa care îi așteaptă. Dacă tu îți vei retrage cererea, înseamnă că nici tu nu mai pui preț pe fecioria ta, dar nici pe virginitatea altor fete. Ori de câte ori vin acum să-ți ceară retragerea declarației spune-le că ei merită pedeapsa pentru mișelia săvârșită și mai spune-le despre pedeapsa veșnică a iadului care îi așteaptă pentru acesta și pentru toate celelalte păcate pe care le-au făcut. Spune-le despre Domnul Isus Hristos și iertarea pe care o pot avea de la El ca să nu meargă în acel loc de chin. Dă-le fiecărui din ei o Biblie să citească. Fă rost neapărat de cursurile “Cerul, iadul și viața de după mormânt”  “Ce spune Biblia despre sexualitate” și “Sexualitatea din perspectiva Bibliei” și dă-le aceste cursuri să le studieze în profunzime și apoi să vină să discuți cu ei. Toate aceste cărți le poți găsi la librăria “Învățătură din Cuvânt” din Chișinău. Pune-le condiție să nu mai vină să discutați despre acest subiect până nu studiază toate acele cursuri. Ajută-i astfel să realizeze gravitatea faptei lor și consecințele veșnice pe care le atrage după sine violul.

Chiar și înainte ca ei să-ți ceară iertare, iartă-i din toată inima și spune-le că i-ai iertat pentru fapta lor. Dar, spune-le că nu poți să-ți retragi declarația, pentru că aceasta ar însemna să lași acest rău să se înmulțească și alți criminali ca ei vor crede că pot viola pe cine vor sau mai ales pe creștine și apoi le vor cere să-i ierte, făcând referință la versete din Biblie (cum făcea și Satana când a venit să-L ispitească pe Domnul Isus) și așa să înmulțească răul. Tocmai de aceea trebuie să le spui că din motiv de a opri răspândirea acestui rău, nu poți să accepți retragerea declarației și nu vei face aceasta.

Când mai vin cineva din biserică să te convingă să-ți retragi declarația depusă la poliție, să le spui exact ce te sfătuiesc în acest articol sau, poate și mai bine, să-l citești împreună cu ei.

Presupun că mai poate veni și polițistul de sector sau anchetatorul sau avocatul și vor încerca să te convingă să-ți retragi cererea, căci cine știe ce beneficii le-au promis violatorii dacă le va reuși să facă aceasta. Nu ceda cu niciun chip. Ba invers, deschide-le Scripturile și citește-le cu voce tare acest text:

Dregătorii nu sunt de temut pentru o faptă bună, ci pentru una rea. Vrei, dar, să nu-ţi fie frică de stăpânire? Fă binele, şi vei avea laudă de la ea. El este slujitorul lui Dumnezeu pentru binele tău. Dar, dacă faci răul, teme-te, căci nu degeaba poartă sabia. El este în slujba lui Dumnezeu, ca să-L răzbune şi să pedepsească pe cel ce face rău. (Romani 13:3-4)

Arată-le acestor reprezentanți ai justiției că ei sunt puși în slujba aceasta de Dumnezeu ca să-i protejeze pe cei ce fac binele și să-i pedepsească pe cei ce fac răul. Spune-le că dacă ei nu-și fac bine slujba, lasă să se răspândească răul și vor da socoteală înaintea lui Dumnezeu pentru păcatele lor. Pregătește-te să ai câte o carte din cele pe care ți le-am recomandat ca să le dai și reprezentanților justiției și spune-le să studieze mai întâi și apoi să mai discutați pe marginea subiectului.

Dacă citesc acest articol pastorii de biserici, îi îndemn în mod de urgență să predice la acest subiect și să le învețe pe femeile și fetele din biserică cum să se protejeze de viol și să organizeze în biserică studierea cursului “Ce spune Biblia despre Sexualitate” la care să invite pe toți oamenii din localitate și să înțeleagă astfel toți ce crimă gravă este violul.

În vara anului 2016, în perioada 12-22 iulie, la tabăra de studiere intensivă a limbii engleze va fi predat cursul “Sexualitatea din perspectiva Bibliei” în limba engleză. Acest curs îl vor putea face toți participanții care cunosc limba engleză, iar cei care vor dori să învețe această limbă vor studia după cursul “English for a New Life”. Te invit să participi la această tabără ca să primești vindecare deplină din Cuvântul lui Dumnezeu și dacă mai cunoști și alte fete care sunt în situația ta, le invit și pe ele să învețe din Sfintele Scripturi și să primească direcție de la Dumnezeu.