Cum să te protejezi de pericolul violului?

Motivul scrierii acestui articol este ştirea îngrozitoare pe care am citit-o cu două zile în urmă şi în care se spune următoarele:

O fetita de numai 13 ani a fost violata de patru bărbaţi.Fetita spune ca a fost violata de patru bărbaţi pe teritoriul acestui depozit de colectare a fierului din sectorul Ciocana. Copila spune ca duminica după amiaza a ieşit cu prietenele la plimbare, s-a întâlnit cu iubitul ei si împreună au plecat sa sarbatoreasca o zi de nastere. De unde si pana unde acestia au ajuns in depozit. Ulterior toti au plecat acasa, lasand-o pe fata de 13 ani singura cu patru muncitori. Aceasta spune ca tinerii au impus-o sa bea alcool dupa care au violat-o toata noaptea. Fetita, a mai fost muscata si de un caine. Cazul este cercetat de procuratura sectorului Ciocana. Ministerul de Interne a refuzat sa comenteze cazul asa ca ramane neclar daca presupusii violatori sunt retinuti de politie sau sunt inca in libertate.

Nu trezi dragostea până nu vine vremea ei (căsătoria)

În cartea Cântarea Cântărilor este repetată o frază de trei ori şi spune următoarele:

Vă jur, fiice ale Ierusalimului, pe căprioarele şi cerboaicele de pe câmp: nu stârniţi, nu treziţi dragostea până nu vine ea! (Proverbele lui Solomon 2:7)

În noutate se spune că fetiţa având doar 13 ani s-a dus de acasă cu prietenele şi apoi s-a întâlnit cu iubitul ei. Despre ce fel de iubit poate fi vorba la 13 ani? Oare ea dorea să se căsătorească atunci? Atunci despre ce fel de iubit poate fi vorba? Dacă ea şi-a permis să meargă la întâlnire cu un băiat, alţii s-ar putea să o fi luat drept uşuratică şi care caută aventuri sexuale desfrânate.

Nu fi naivă

Fetiţa a făcut nişte greşeli grave. S-a pornit la plimbare, dar apoi a mers cu aşa zisul “iubit” la zi de naştere şi apoi, a avut naivitatea să rămână singură cu acei patru muncitori de la depozit, după ce toţi cei cu cine a venit ea au plecat. Aceasta a fost culmea naivităţii ei. Oare nu şi-a dat seama încă de mai înainte cu cine are a face dacă acest “iubit” şi aceşti prieteni au lăsat-o să devină victima unui viol atât de crud? Sfânta Scriptură vorbeşte despre un bărbat naiv care a fost prins în ghearele unei femei imorale şi spune aşa:

Tot vorbindu-i, ea l-a ademenit şi l-a atras cu buzele ei ademenitoare. Deodată a început să meargă după ea, ca boul care se duce la măcelărie, ca un cerb care aleargă spre cursă, ca pasărea care dă buzna în laţ, fără să ştie că o va costa viaţa, până ce săgeata îi străpunge ficatul. (Proverbele lui Solomon 7:21-23)

Fii conştientă de pericol

Mi se pare foarte suspect că aşa numitul “iubit” al acestei fetiţe a plecat acasă şi a lăsat-o pe ea în acel depozit doar cu acei patru bărbaţi. Mi se pare şi mai suspect faptul că această fată a ales să rămână acolo de una singură şi nu să plece odată cu „iubitul”. Gândiţi-vă singuri cum puteau să interpreteze această cei care apoi au violat-o?

Nu te împrieteni cu oricine

Şi iubitul şi prietenele acestei fetiţe se pare că s-au purtat ca nişte laşi, care au lăsat-o să fie violată astfel şi să fie traumată pentru tot restul vieţii fiind acoperită şi cu ruşine. Cartea Psalmilor începe aşa:

Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se opreşte pe calea celor păcătoşi, şi nu se aşează pe scaunul celor batjocoritori! (Psalmul 1:1)

Cine sunt prietenii tăi? Nu sunt cumva de cei care te-ai putea atrage într-o zi într-o capcană asemănotoare cu cea în care a fost atrasă această fetiţă de 13 ani? Rupe orice prieteni de acest fel.

Părinţii trebuie să prevină copiii despre astfel de situaţii

Trăim într-o vreme crudă şi părinţii trebuie să prevină pe copiii lor despre pericolele care sunt în jur şi cum să se protejeze de aceste pericole. Mama acestei fete ar fi trebuit să o oprească de la prietenia cu acel “iubit” şi cu acele fete care apoi au dus-o în cursă. Dar, cine ştie… Poate părinţii i-au vorbit mult, dar ea nu a vrut să asculte cum obişnuiesc să o facă mulţi copii, adolescenţi şi tineri astăzi. Ei se consideră a fi moderni prin faptul că sunt rebeli şi ignoră orice autoritate şi sfat pe care îl primesc de la cei mai mari. Cât de mult asculţi tu de sfaturile şi învăţăturile părinţilor tăi?

Criminalii trebuiesc pedepsiţi potrivit dreptăţii

Dumnezeu spune în Sfânta Scriptură că violul este o pedeapsă vrednică de moarte şi în acest sens voi mai reveni cu un articol care va fi publicat în Ziarul Liber. Pentru că nu sunt pedepsiţi, de aceea criminalii prind şi mai mult curaj ca să facă aceste crime. Statisticile spun că un foarte mare număr de femei ajung să fie abuzate sexual şi pentru că este ruşinos pentru ele, puţine ajung să depună plângeri la poliţie. Iar altele nu mai depun plângeri pentru că oricum nu li se face dreptate. Mi-au spus cineva despre un caz când după ce a fost violată, o fată a venit la poliţie să se plângă şi poliţistul i-a răspuns: “Lasă-mă în pace, că am crime mai grave ca acesta.” Şi a trimis-o acasă. Să nu dea Domnul să ajungă fiica lui violată ca astfel să realizeze ce crimă gravă este violul.

Fă tot ce ţine de tine pentru a opri acest mare rău.