”Toți trebuie să cunoască aceste lucruri”

Aceasta este concluzia tuturor profesorilor care asistă orele predate în cadrul proiectului ”Dragostea Adevărată Așteaptă”. Ei mai spun că ”acest curs este binevenit pentru toți adolescenții, ținând cont de cazurile precedente de nașteri premature, avorturi și suiciduri”.

Astăzi, proiectul ”DAA” s-a desfășurat în incinta unui liceu, la care au participat 50 de adolescenți din clasele a X-a – a XII-a. Elevii au asistat la o lecție despre protecția familiei și a păstrării valorilor moral-spirituale. În cadrul lecției s-a pus în discuție subiectul despre virginitate și despre relațiile sexuale, atât înainte de căsătorie, cât și în cadrul acesteia.

Subiectul despre relațiile sexuale a fost tratat din perspectiva lui Dumnezeu, care este Inițiatorul lor și care a stabilit reguli și limite cu privire la ele.

Fiind la vârsa marilor provocări, mulți dintre ei au insistat să-și apere poziția vizavi de acest subiect:

”Dar dacă tinerii se iubesc, întrețin relații până la căsătorie și totuși, ajung să se căsătorească…?” sau ”Fiecare cu hotărârea lui.”.

Contrar opiniilor elevilor, li s-a explicat că relațiile până la căsătorie nu sunt doar un simplu joc și nici o distracție care îți oferă câteva momente plăcute alături de persoana dragă. Aceste relații sunt, de fapt, un păcat înaintea lui Dumnezeu care aduce cu sine urmări foarte grave, cum ar fi: copiii nedoriți, avortul și pericolul de a nu mai avea copii, depresia, bolile cu transmitere sexuală etc.

De asemenea, elevilor li s-a spus că există un altfel de dragoste, o dragoste care așteaptă până la căsătorie, indiferent cât de mari ar fi provocările sau tendințele. Aceasta este Dragostea Adevărată, o dragoste care așteaptă fără să pună condiții, care aduce sănătate trupului și împlinire sufletească, în plus, te protejează de consecințe care îți pot pune viața în pericol – aceasta este dragostea lui Dumnezeu. 

Din cei 50 de adolescenți care au parcurs lecția, 11 au luat decizia să respecte limitele stabilite de către Dumnezeu cu privire la relațiile sexuale, pentru a se putea bucura de o familie sănătoasă și un viitor fericit alături de cei dragi.