Ce să facă soția dacă soțul îi cere să se îmbrace indecent?

Întrebare:

Ce să facă soția dacă soțul îi cere să se îmbrace indecent?

Pe site puteți găsi mai multe articole despe vestimentația femeii:

Ce spune Biblia despre lungimea fustei?

 Ce spune Biblia despre vestimentația femeii?

Despre purtarea pantalonilor (video)

Care trebuie să fie atitudinea creștinului față de vestimentație (haine)?

indecentTotuși, întrebarea este cum să procedezi atunci când soțul îți cere să îmbraci o fustă prea scurtă ori o bluză sau o rochie prea decoltată? Presupun că întrebarea a fost pusă de o doamnă a cărui soț îi cere să se îmbrace într-un mod cum ea nu se simte confortabil. Probabil că sunt mai multe femei care se confruntă cu probleme de genul acesta. Dificultatea stă în faptul că, pe de o parte, ca și nevastă, trebuie să asculți de soțul tău și să-i fii supusă, iar pe de altă parte cunoști că Dumnezeu cere să ne îmbrăcăm decent, cu rușine și sfială! Știm că Biblia este insuflată de Dumnezeu și ea nu se poate contrazice. În Sfintele Scripturi găsim indicații specifice cum trebuie să se îmbrace o femeie credincioasă. Deci, dacă o femeie s-ar îmbrăca indecent, prin aceasta s-ar face vinovată înaintea lui Dumnezeu. În cazul când soțul (sau orice altă autoritate pământească) ne-ar cere să facem ceva ce vine în contradicție cu Cuvântul lui Dumnezeu, trebuie mai degrabă să ascultăm de Dumnezeu, care este autoritatea supremă, lucru pe care îl vedem foarte bine din răspunsul dat de apostolii Petru și Ioan mai marilor norodului (care erau autoritate pentru ei), care le-au interzis să vorbească și să învețe norodul despre Domnul Isus:

Drept răspuns, Petru şi Ioan le-au zis: „Judecaţi voi singuri dacă este drept înaintea lui Dumnezeu să ascultăm mai mult de voi decît de Dumnezeu; căci noi nu putem să nu vorbim despre ce am văzut şi am auzit. (Fapte 4:19-20)

Mai marii norodului erau autorități de care poporul trebuia să asculte. În cazul în care ei au cerut apostolilor ceva ce venea în contradicție cu voia lui Dumnezeu, apostolii au ales mai degrabă să asculte de Dumnezeu decât de ei.

În prima sa epistolă, apostolul Petru dă indicații cum să se comporte femeile a căror soți nu vor să asculte de Cuvânt. În acest context, apostolul Petru le spune femeilor credincioase “să facă binele fără a se teme de ceva”:

… Astfel se împodobeau odinioară sfintele femei, cari nădăjduiau în Dumnezeu, şi erau supuse bărbaţilor lor; ca Sara, care asculta pe Avraam, şi-l numea „domnul ei”. Fiicele ei v-aţi făcut voi, dacă faceţi binele fără să vă temeţi de ceva. (1 Petru 3:5-6)

Din acest text vedem că apostolul Petru le îndeamnă pe femeile care au bărbați care nu ascultă de Cuvânt (și un bărbat care cere nevestei lui să se îmbrace indecent este unul care nu ascultă de Cuvânt, fiindcă Cuvântul spune clar că femeia trebuie să se îmbrace decent, cu rușine și sfială) să fie supuse lor și să facă binele fără să se teamă de ceva, adică fără să se teamă de reacția soților lor! Deci, în cazul când soțul cere soției să se îmbrace indecent, soția trebuie mai degrabă să asculte de Dumnezeu decât de soțul ei. Cum să o facă în mod practic? Să-i arate ce spune Cuvântul lui Dumnezeu despre vestimentație și faptul că Scripturile ne învață că trebuie mai degrabă să ascultăm de Dumnezeu decât de oameni și lucrul acesta trebuie făcut cu înțelepciune: căutați momentul potrivit când soțul este dispus să vă asculte și faceți lucrul acesta cu un duh blând și potolit așa ca soțul să înțeleagă că lucrurile care sunt potrivite în dormitor nu trebuie scoase afară. O femeie se poate îmbrăca decent și frumos!