Are dreptul soțul creștin să-și bată soția musulmană?

Întrebare: 

De ce există ura aceasta între religii? Creștin, musulman, budist, evanghelic, toți avem un singur Dumnezeu!!!!! Este adevărat că în unele țări bărbatul luptă pentru îndobitocirea femeii, dar aceasta nu ține neapărat de religie… Sunt musulmană căsătorită cu un creștin… Pentru că el se poartă violent, ca un mișel, înseamnă că este vina creștinismului? Dacă el îmi face viața o mizerie, înseamnă că așa scrie în Biblie? Hai să fim serioși…suntem rasiști, invidioși, dar nu are nici o legătură cu religia!!!!

barbatul isi bate sotiaÎntrebarea dumneavoastră necesită două abordări și de aceea în articolul de astăzi voi aborda doar una din ele și anume despre violența soțului “creștin” față de soția musulmană. Sâmbăta viitoare voi răspunde la întrebarea a doua legată de ura între religii.

Îmi pare rău să aud că soțul acesta, care se numește “ creștin”, se poartă urât și cu violență. Aveți dreptate, există mulți bărbați care se numesc “creștini”, dar se poartă ca niște mișei cu soțiile lor. Vreau însă să vă explic ceva. O astfel de purtare în creștinism este condamnată de Dumnezeu. În cartea Maleahi, când  bărbații din poporul Israel veneau să aducă jertfe la Templu, Dumnezeu le-a spus să înceteze, pentru că jertfele acestea și altarul erau acoperite cu plânsetele și gemetele soțiilor lor. Dumnezeu nu încurajează violența soțului asupra soției, dimpotrivă, o condamnă. Pentru El relația soțului cu soția este mai presus decât chiar slujirea și aducerea jertfelor la Templu. El urăște silnicia în familie, căci Singur a spus: 

Căci Eu urăsc despărţirea în căsătorie, zice Domnul, Dumnezeul lui Israel, şi pe cel ce îşi acoperă haina cu silnicie, zice Domnul oştirilor. De aceea, luaţi seama în mintea voastră, şi nu fiţi necredincioşi. (Maleahi 2:16). 

Anume soții, cei care se purtau cu necredință față de soțiile lor, își acopereau haina cu silnicie. Biblia cheamă pe bărbat să iubească pe soția sa, nu să o bată sau să se poarte cu ea în chip nevrednic (Efeseni 5:25). O purtare violentă față de soție este un lucru de condamnat, nu de lăudat în creștinism. 

Dar, vreau să vă mai spun ceva. Un astfel de soț, chiar dacă se numește creștin, el nu este. Creștinul Îl are ca exemplu pe Domnul Isus Hristos și Domnul Isus nu Se poartă așa. Este o mare diferență când cineva greșește, înțelegând că aceasta este un păcat și cu totul altceva este când procedează astfel, crezând că împlinește sfatul lui Dumnezeu. Anume așa este în islam. Veți spune că nu este așa, însă tocmai aceasta învață Coranul cu privire la comportamentul soțului față de soție când zice: 

Bărbaţii sunt mai presus decât femeile, fiindcă Dumnezeu le-a dat întâietate asupra lor şi fiindcă ei cheltuiesc din averi pentru ele. Femeile cinstite sunt pioase, păstrând în taină ceea ce Dumnezeu păstrează. Dojeniţi-le pe cele de a căror neascultare vă este teamă! Părăsiţi-le în aşternuturi! Loviţi-le! Nu le căutaţi însă gâlceavă, dacă vă dau apoi ascultare. Dumnezeu este Înalt, Mare. (Sura 4:34)

Dacă soțului musulman îi este doar teamă că soția lui ar putea deveni neascultătoare, atunci el este învățat să facă 3 lucruri: 

  1. să o dojenească (adică să o certe), 
  2. să o părăsească în pat (să nu întrețină relații sexuale cu ea) și 
  3. să o lovească. 

Vreau să vă atrag atenția că, potrivit cu versetul acesta, soția lui nu este neascultătoare, ci doar dacă soțului îi este teamă că ea ar putea deveni, deja are dreptul să aplice acești 3 pași. Ce vreau să spun cu toate acestea? Soțul care se numește creștin nu are dreptul să se poarte ca un mișel. Dumnezeu, care Se descoperă în Biblie, condamnă o astfel de purtare și îl cheamă la pocăință. Un copil de Dumnezeu, om născut din nou nu-și bate soția, ci o iubește așa cum Hristos a iubit Biserica și S-a dat pe Sine pentru ea. (Efeseni 5:25)

Cu ocazia aceasta vreau să vă fac o invitație specială. Din data de 27 iulie până în 1 august va avea loc Festivalul Precept Ministries Moldova. La acest festival veți avea ocazia să studiați ce spune Biblia despre căsătorie din cursul “Căsătorie Fără Regrete”. Vă invit să participați la acest eveniment, pentru că anume acolo veți învăța mai detaliat care este rolul bărbatului în căsătorie, rolul femeii, despre comunicare, dragoste și chiar despre relațiile intime. Astfel, veți avea posibilitatea să vedeți și să auziți ce învață creștinii cu privire la familie și cum puteți avea cu adevărat o căsătorie fără regrete. 

Dumnezeu să vă binecuvânteze!