Ce alegere să facă mama atunci când nașterea fatului îi pune viața în pericol?

 viața mamei este în pericol
viața mamei în pericol din cauza sarcinii

Întrebare

Ce se întâmplă dacă prin naştere este pusă în pericol viaţa mamei? Unii medici recomandă avortul şi sunt familii creştine care sunt în dilemă cu această soluţie.

Familia noastră a trecut printr-o astfel de situaţie. Împreună cu soţia am fost puşi în faţa acestei dileme. În acest articol vin să vă prezint mărturia noastră.

Soţia mea, Năstica, a purtat greu prima sarcină, iar a doua foarte, foarte greu. Aveam impresia că într-o zi soţia mea va muri, aşa de greu a dus a doua sarcină. Când a rămas însărcinată cu al treilea copil, am mers la medic împreună şi ni s-a spus că această sarcină este foarte periculoasă pentru viaţa soţiei mele. A fost o foarte mare încercare pentru mine. Când medicul mi-a cerut opinia sau, mai drept vorbind, decizia mea, nu puteam să spun nimic, absolut nimic, am muţit şi nu puteam să vorbesc. Medicul, care era o doamnă, mi-a zis să o las doar cu soţia mea şi am ieşit în coridor să aştept. După puţin timp, Năstica a ieşit şi mi-a spus că medicul a încercat să o convingă să facă avort fără să-mi spună mie. Soţia i-a spus că nu ascunde nimic de mine şi toate hotărârile le luăm împreună şi, de asemenea, i-a amintit medicului că ambii suntem părinţii copilului care a fost conceput. De fapt, în cea mai grea situaţie era pusă soţia mea, care trebuia să aleagă a cui viaţă să o cruţe, pe a sa sau pe a copilului care era conceput. Ea a luat hotărârea să poarte sarcina şi să dea naştere copilului, chiar dacă  viața mamei este în pericol. Medicul, care la acel moment nu era credincioasă, a zis: “Dumnezeu să vă facă potrivit cu credinţa pe care o aveţi în El.” Şi El aşa a şi făcut.

Dumnezeu a binecuvântat-o pe soţia mea în aşa fel că aceasta a fost sarcina pe care a dus-o cel mai uşor, apoi tot aşa a fost şi naşterea copilului, mult mai uşoară ca primele două. Copilul, care este Daniel, s-a născut sănătos şi odată cu el în familia noastră s-a mai adăugat la armonia care era. Dumnezeu a protejat viaţa soţiei mele care, la rândul ei, a protejat viaţa copilului nostru, punându-şi în pericol viaţa proprie.

Viaţa fătului care se află în uterul mamei are aceeaşi valoare pe care o are viaţa fiecărui din noi, care am fost născuţi. Având în vedere că viaţa copilului nenăscut are aceeaşi valoare cu a celui născut, ce mamă va accepta să-şi salveze viaţa cu preţul vieţii copilului propriu?